6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kara kış etkisini sürdürüyor

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi sonrasında aşırı soğuklar etkisini artırırken, Erzurum’da gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 derece olarak ölçüldü. Erzurum’da iş makinaları yardımıyla açılan köy yollarında ilerlemeye çalışan sürücüler zor anlar yaşadı.

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesinde, kar, tipi ve ardından başlayan Sibirya soğukları hayatı felç ediyor. 500’e yakın köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Erzurum’da Karayolları ekiplerince açılan yollar kısa bir süre sonra tipinin bastırmasıyla yeniden kapanıyor. Karlı yolları aşmak için bin bir güçlük çeken sürücüler, kara saplanan araçlarını çıkarabilmek için iş makinalarından yardım istiyor. Çok sayıda karlı ve buzlu zeminde kayarak yol kenarına çıkan otomobiller greydere bağlanan halatla çıkarılabiliyor. Bu çalışmalar sırasında zaman zaman iş makinaları da patinaja düşerken, tekerlere kömür serpiliyor.

Öte yandan Erzuurm Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 32 derece olarak ölçüldü. Diğer illerde ise Erzincan’da eksi 25, Kars’ta eksi 24, Ardahan’da eksi 23, Iğdır’da eksi 15, Ağrı’da eksi 25 ve Bayburt’ta eksi 17 derece olarak kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 11:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?