6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kara trilyonlar akacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Alt Belediye Başkanlıkları kış mevsimi öncesi karla mücadele için hazırlıklarını tamamladı.

Çetin kış şartlarının yaşandığı Erzurum’da Belediyelerin bu yıl Karla Mücadele çalışmaları için hazırladığı bütçe 10 trilyonu aşıyor. Onlarca araç ve yüzlerce personelin görev alacağı karla mücadele bölge belediyeleri için önemli bil külfet oluşturuyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 5 TRİLYON HARCAYACAK

Erzurum Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarını 150 personel, 3 greyder, 3 dozer, 3 kepçe ve 17 kamyon ile yürütecek. 3 vardiya halinde çalışacak ekipler kar yoğunluğuna göre 10 ayrı ekip halinde çalışmalara katılacak. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezindeki ana caddelerde toplam 400 kilometrelik alanın yanı sıra bağlı 60 köyde de karla mücadele çalışması yapılacak. Karla mücadele için yaklaşık 5 trilyon bütçe ayıran Büyükşehir Belediyesi, ayrıca İtfaiye daire Başkanlığı’nca çatılardan sarkan buzlar ve kaldırımlarda oluşan buzlar içinde özel ekipler oluşturacak.

YAKUTİYE BELEDİYESİ'NDEN 1.5 TRİLYON BÜTÇE

Karla mücadele konusunda geniş bir alanda çalışma yapacak olan Yakutiye Belediyesi ise 42 mahalle, 138 cadde ve 883 sokakta karla mücadele çalışması yapacak. 3 greyder, 3 kepçe, 2 eder, 1 traktör ve 5 kamyon ile yapılacak çalışmalara 100 personel iştirak edecek. Yaklaşık 1.5 trilyon bütçe ayıran Yakutiye Belediyesi, 3 vardiya halinde 5 ayrı ekiple çalışmalarını sürdürecek.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELEYE 2 TRİLYON

Palandöken Belediyesi karla mücadele çalışmaları için 2 trilyon liralık bütçe ayırdı. 4 greyder, 4 loder ve 6 kamyon ile yapılacak olan karla mücadele çalışmalarında 90 personel görev alacak. 35 mahallede karla mücadele çalışması yapacak ekipler 24 saat 3 vardiya sistemine göre çalışacak.

DADAŞKENT BELEDİYESİ 700 MİLYAR AYIRDI

Dadaşkent Belediyesi ise karla mücadele çalışmaları için 700 milyar lira harcama yapmayı planlıyor. 40 personel ile sürdürülecek olan karla mücadele çalışmalarında 3 kamyon, 1 greyder ve 1 dozer kullanılacak. 18 mahallede yapılacak olan karla mücadele için tüm hazırlıklarını tamamlayan ekipler, kar yoğunluğuna göre 3 vardiya halinde görev yapacaklar.

KAZIM KARABEKİR BELEDİYESİ 800 MİLYAR BÜTÇE AYIRDI

Kazım Karabekir Belediyesi ise karla mücadele çalışmaları için 800 milyar lira bütçe ayırdı. 4 kepçe, 3 greyder, 4 kamyon ile sürdürülecek olan çalışmalara 50 personel katılacak. 24 saat sistemine göre 3 vardiya halinde çalışacak ekipler 29 mahallede karla mücadele çalışması yapacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?