6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Karaca 4 yıl daha TDF'nin başkanı

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 11 yıldan bu yana başkanlığını yapan Atatürk Üniversitesi öğretim görevlilerinden Alaattin Karaca, olağan genel kuruldan 4 yıl için daha yetki aldı.

Ankara Dedeman Otel'de yapılan mali ve ikinci olağan genel kurulda 126 delegenin 114'ünün oyunu alarak önümüzdeki dört yıl için yeniden Dağcılık Federasyonu Başkanlığına seçilen Allattin Karaca, görevi devir aldıklarında aktif il sayısının 25, kulüp sayısının 23 ve lisanslı spor sayısının 919 olduğunu anımsattı. Aktif il sayısını 79, aktif kulüp sayısını 215, lisanslı sporcu sayısını ise 5 bin 769'u bayan olmak üzere 23 bin 156'ya çıkardıklarını bildirdi.

Yeniden göreve getirilmesi nedeniyle bir açıklama yapan Alaattin Karaca, "Hizmet ve spor yolundan bizi döndürmek isteyenler, çelme takmak isteyenler hep oldu, olacaktır da. Biz dağcılar doğayı ve tüm doğa varlıklarını severiz. Ama kartalları sürüngenlerin alt ettiği nerede görülmüştür? Doğru bildiğimiz yolumuzda hep birlikte koşmaya devam edeceğiz. Daha yücelere, daha doruklara hep birlikte çıkacağız. İşbirliği yapmak isteyenlere her zaman kapımız açık. Federasyonu bir aile, mensuplarını, yöneticilerini, sporcularını bu büyük ve şerefli ailenin hep bireyleri olarak gördük. Hiç yılmadan, yeterli bulmadan daima daha iyiyi, daha güzeli yakalamanın çabası içinde olmayı vaat ediyorum" diye konuştu.

YENİ KURUL ŞÖYLE OLUŞTU
Başkan Alaattin Karaca'nın yeni Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu: Prof. Dr. Okay Vural, Prof. Dr. M. Kemal Yalınkılıç, Ekrem Yüce, İlhami Altınok, Muzaffer Erol Gez, Ertuğrul Tugay, Tuncer Kırtıloğlu, Selahattin Codur, Yrd. Doç. Dr. Ersan Başar, Ahmet Hamdi Esen, Dr. Ramazan Aydın, İbrahim Meydan, Mehmet Gülyuva ve Mustafa Özpoyraz.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 17:20:07
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 17:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?