7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Karacibaoğlu, Türkiye şampiyonu

KARACİBAOĞLU, TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Erzurumlu bayan boksörler büyük bir başarıya imza attı. İzmir’in Foça İlçesinde 18-21 Şubat 2010 tarihlerinde yapılan Bayanlar Ferdi Türkiye Boks Şampiyonasında Erzurum bir altın, bir gümüş, bir de bronz madalya kazandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörü Mustafa Kalkan ile Yakutiye spor Boks Antrenörü Cuma Yılmaz yönetiminde İzmir’e giden 7 bayan sporcudan üçü kürsüye çıkmayı başardı. Dört gün süren müsabakalarda 51 kiloda ringe çıkan Beyhan Karacibaoğlu, Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Erzurumlu sporcu final maçında Avrupa Şampiyonu ve dünya ikincisi Sümeyra Yılmaz’ı mağlup etti.

Erzurumlu diğer bayan boksörlerden Seda Karataş 60 kiloda gençler kategorisinde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Yine gençler kategorisinde ringe çıkan boksörlerden Eda Karataş 48 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak gümüş madalya elde etti.

Antrenör Mustafa Kalkan, 7 sporcudan üçünün kürsüye çıkmasından dolayı gurur yaşadıklarını belirterek, “Bir sporcumuz Türkiye şampiyonu oldu. Bir gümüş birde bronz madalya kazandık. Çok mutluyuz. Bundan sonra daha çok madalya kazanmak için çalışacağız.” diye konuştu.

Erzurumlu boksörleri ve antrenörleri başarılarından dolayı kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “İnanıyorum ki bundan sonra daha büyük başarılara imza atacağız. Şampiyon olan sporcumuzun yanı sıra madalya alan diğer sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi.

KARACİBAOĞLU, TÜRKİYE ŞAMPİYONU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 12:23:03
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 14:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?