4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Karaçoban'da barış

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde, DTP ve CHP'liler arasında 1 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından, taraflar Kaymakam Naci Aktaş'ın girişimleri sonucu barıştırıldı.

Karaçoban ilçesinde DTP'den Belediye Başkan adayı olan Sıddık Uğun'un bulunduğu grup ile CHP'den İl Genel Meclisi üyesi adayı olan Emin Çağlar'ın bulunduğu grup arasında, 30 Mart tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan tartışmanın ardından Karaçoban Kaymakamı Naci Aktaş ve diğer yetkililer harekete geçtiler. Girişimlerin olumlu sonuç vermesi üzerine taraflar, Güzel Baba Camii'nde bir araya geldiler. Burada yapılan duanın ardından, Kuran-ı Kerim'in altından geçen taraflar daha sonra birbirlerine sarılarak barıştılar.

Kaymakamlık Sosyal Tesisleri'nde verilen barış yemeğine ise Kaymakam Naci Aktaş, İlçe Emniyet Amiri Serdar Kan, İlçe Garnizon Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Engin Arpa ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Aktaş, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından istenmeyen bir tartışmanın yaşandığını belirterek, kavganın sürdürülmemesi için gerekli girişimde bulunduklarını ve olumlu sonuç aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Karaçoban ilçesinde, 30 Mart'ta, DTP'den Belediye Başkan adayı olan Sıddık Uğun'un bulunduğu grup ile CHP'den il genel meclisi üyesi adayı olan Emin Çağlar'ın bulunduğu grup arasında Hacılar Mahallesi'nde çıkan silahlı kavgada Emin Çağlar ölmüş, 5 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak Sıddık Uğun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 20:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?