4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Karaköprü Köyü çamura battı

KARAKÖPRÜ’DE ÇAMUR ÇİLESİ

Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Karaköprü köyünde kanalizasyon çalışması yapılmasının ardından kapatılmayan kuyular köyü çamur deryasına dönüştürdü.

Karaçobani lçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Karaköprü köyünde Ekim ayı içerisinde başlatılan kanalizasyon çalışmalarında köyde bir çok alanda kazılar yapıldı. Yaklaşık 2 ay süren çalışmalar sonunda köyün büyük bir bölümüne kanalizasyon hattı döşendi.

Çalışmayı yapan firma görevlileri kış mevsimi ile birlikte çalışmaları durdurdu. Kazılan kuyuların gelişi güzel kapatılmasının ardından etkili olan yağışlar sonrası köy adeta çamur köye dönüştü. Köyde yürümenin bile imkansız hale geldiğini belirten köy halkı, firma görevlilerinin görevlerini tam olarak yapmadığını ve kuyuların üzerine kum dökülmesi gerekirken dökülmediğini öne sürdüler.

Köyde yaşanan çamur çilesinin en fazla öğrencileri mağdur ettiğini belirten Karaköprü Köyü İlköğretim okulu Okul AÜile Birliği Başkanı Ümit Bingöl, “2009 Ekim ayında köyümüzde kanalizasyon çalışması yapıldı. Köyden hiç kimse kanalizasyonunu bağlayamadan kuyular kapatıldı. Yağmur ve kar yağışı ile birlikte yaşanan sıkıntılar hat safhaya çıktı. Bırakın insanların geçmesini, araçlar bile köy içerisinden geçemez oldu. Bu durumdan en fazla etkilenen de öğrenciler oldu. Köyün dışındaki yolu kullanan çocuklar adeta trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Hizmet adına yapılan çalışma eziyete dönüştü. Firma görevlileri kapatılan kuyuların çevresinde kumlama yapılacağını söylediler. Ancak geçen bir ay içerisinde henüz bir çalışma yapılmadı” diye konuştu.

KARAKÖPRÜ’DE ÇAMUR ÇİLESİ
KARAKÖPRÜ’DE ÇAMUR ÇİLESİ
KARAKÖPRÜ’DE ÇAMUR ÇİLESİ
KARAKÖPRÜ’DE ÇAMUR ÇİLESİ
KARAKÖPRÜ’DE ÇAMUR ÇİLESİ
KARAKÖPRÜ’DE ÇAMUR ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 12:41:02
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 12:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?