4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Karakucak güreşleri başladı

Erzurum’un Pasinler ilçesinde düzenlenen ‘7 Hafta Karakucak Güreşleri’ bugün başladı.
Pasinler ilçesinde geleneksel hale getirilen ve 7 hafta süren güreş müsabakalarının bu yılki startı ilçe stadyumunda yapılan güreşlerle verildi. 35, 40, 45, 50, 60, 65, 70, 75, 80 kilolarında 152 sporcunun katıldığı güreşler, kıran kırana mücadelelere sahne oldu.
İlçede düzenlenen güreşleri izleyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavas, 7 Hafta Güreşlerini tertipleyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mennan Dölekli ve güreş tertip komisyon üyesi Aslan Sertoğluna teşekkür ederek plaket verdi. Kavas, ayrıca 35 kiloda birinci olan Muhammet Emin Yavuz, ikinci olan Muhammet Aygün ve üçüncü olan Muhammet Küçükyıldırım’a da madalya ve ödüllerini verdi.
Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşlerinin ilk haftasına sponsor olan Pasinler Kaymakamlığına güreş ağalığı verildi. Güreş ağalığını üstlenen Erzurum Vali Yardımcısı ve Pasinler Kaymakam Vekili Gürkan Polat, güreşi desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi. Polat, 60 kiloda dereceye giren güreşçilere de ödüllerini verdi.


İLK HAFTANIN BİRİNCİLERİ
Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşlerinde bu hafta kilolarında birinci olan sporcular şunlar:
35 kiloda Muhammet Emin Yavuz, 40 kiloda Mensur Bayaoğlu, 45 kiloda Mert Yıldırım, 50 kiloda Yasin Oğuz, 55 kiloda Ahmet Türk, 60 kiloda İbrahim Taştan, 65 kiloda Burhanettin Tanzı, 70 kiloda Halim Korel, 75 kiloda Burhanettin Sertoğlu, 80 kiloda Volkan Sertoğlu
Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşleri Tertip Komisyonu Başkanı Mennan Dölekli, ilk hafta 152 güreşçinin katıldığı müsabakalara ilerleyen haftalarda daha çok sporcunun iştirak edeceğini söyledi.
Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşleri’nin ilk hafta müsabakalarını Erzurum Milletvekili İbrahim Kavas, Erzurum Vali Yardımcısı ve Pasinler Kaymakam Vekili Gürkan Polat, İlçe Emniyet Müdürü Veysel Murat Tuğrul, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Bitlisli, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Tertip Komisyon Başkanı Mennan Dölekli, Pasinler İl Genel Meclis Üyeleri, Pasinler Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 21:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?