4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Karate eğitim semineri yapıldı

KARATE EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI

JKA Türkiye Temsilciliği tarafından Erzurum’da Karate Eğitim Semineri gerçekleştirildi. İki gün süren seminerde karateciler, bilgilerini pekiştirdi. JKA MHK Başkan Yardımcısı Vedat Yolay, Erzurum karatesine ve Erzurum’a övgüler yağdırırken, güzel bir Karete Do Semineri gerçekleştirdiklerini söyledi.

JKA Türkiye Organizasyonu tarafından düzenlenen ve Karate 7. Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi’nin evsahipliğini yapıtıağı Karate Do Eğitim Semineri cumartesi ve pazar günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Spor Salonu’nda yapıldı. Karate Eğitim Seminerine Gençlikspor, Çelebispor, Özel Aziziye Koleji Spor Kulübü, Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde karate yapan sporcular ile ilçelerden gelen karateciler katıldı. JKA Türkiye Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Yardımncısı Vedat Yolay, JKA Teknik Direktörü Yavuz Okur ve JKA-Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Külekçi ile JKA Türkiye Temsilcisi Hakan Alpay tarafından verilen Karate Do Semineri büyük bir ilgi gördü. Oldukça başarılı bir şekilde geçen Karate Do Seminerinde Erzurumlu karatecilerin bilgileri ve teknikleri JKA yetkililerini oldukça mutlu etti. İki gün süren seminerde karateciler, bilgilerini pekiştirdi ve seminer sonunda seminere katılan karatecilere katılım belgesi verildi.

Türkiye Karate Federasyonu 7. Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi, “Karate Eğitim Seminerimizi Palandöken Spor Salonu’nda yaptık. İki gün süren eğitim seminerinde sporcularımızın bilgileri pekiştirildi. Çok yararlı bir seminer oldu” dedi.

JKA-Türkiye Temsilcisi Hakan Alpay ise Eğitim Semineri vermek için geldikleri Erzurum’da en iyi şekilde ağırlandıklarını ve ilgi gördüklerini belirterek, “Çok yararlı bir seminer oldu. Seminere katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum” dedi.

Sporcu velileri ve karateseverlerinde büyük bir heyecanlı izledikleri eğitim seminerinde uygulamalı gösteriler de nefesleri kesti.

ERZURUM’A ÖVGÜ YAĞDIRDILAR

Erzurum’da Karate Do Semineri yapan JKA-Türkiye Organizasyonu yetkilileri Erzurum’a övgüler yağdırırken, Karate 7. Bölge Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Ahmet Çelebi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden de övgü ile bahsettiler. Karete 7. Bölge Temsilcisi ve Milli takım Antrenörü Ahmet Çelebi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur ile Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz’ın kendilerine en iyi şekilde ev sahipliği yaptığını ifade eden JKA-Türkiye Organizasyonu Yetkilileri, “Ezurum’da gerçekten güzel günler geçirdik, Karate Milli Takım Antrenörü Ahmet Çelebi bize 2011 Üniversiade tesislerini gezdirdi, Türk Telekom Atlama Kuleleri ve tüm tesislere hayran kaldık. Cağ kebabı ve kadayıf dolmasının eşsiz lezzetinden tattık. Ayrıca Atlama Kulelerinde muhteşem manzara karşısında kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşadık. Ahmet hoca ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tüm birimlerine teşekkür ediyoruz”diye konuştular.

JKA- Türkiye Organizasyonu Yetkilileri, Erzurum karatesine de övgüler yağdırarak, Ahmet Çelebi’nin kendi imkanlarını zorlayarak, karateyi başarılı noktalara getirmesini takdirle karşıladıklarını belirterek, “Erzurum karatede 9 sporcu ile Kocaeli’de yapılan Türkiye Şampiyonası’na katılarak 7 madalya kazanıyor, Türkiye üçüncüsü olarak Milli takıma 2 sporcu verme başarısını gösteriyor. Karate do seminerinde de karateciler zeki, bilgili ve teknik açıdan çok önemli noktada olduklarını gösterdiler” şeklinde konuştular.

MİNİK KARATECİLER SAMSUN’A GİTTİ

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği İlköğretim Okullararası Karate Türkiye Şampiyonası Samsun’da yapılacak. Şampiyonaya katılacak olan Erzurum kafilesi iddialı bir şekilde yola çıktı. Antrenör Muhammed Çelebi yönetiminde Samsun’a hareket eden kafilede Erzurum’un çeşitli okullarında eğitim gören 14 karateci yer aldı. Samsun’a iddialı gittiklerini ve çok sayıda madalya kazanmak için tatamiye çıkacaklarını belirten Antrenör Muhammet Çelebi, “Hedefimiz Türkiye Şampiyonu olarak ilimize dönmek. Erzurum bölgesi olarak Samsun’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına çok iyi hazırlandık” dedi.

KARATE EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 13:21:03
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 17:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?