6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Karate kuşak terfi seferleri yapıldı

Erzurum'da 2008 yılı karate il faaliyet programında yer alan kuşak terfi sınavı Aziziye Eğitim Kurumları Spor Salonu'nda yapıldı.

Sınava, Çelebi Spor, Gençlik Spor, Aziziye Koleji Spor, Pasinler Halk Eğitim Merkezi, Ilıca Halk Eğitim Merkezi ve Palandöken Belediyespor kulüplerinden toplam 270 sporcu katıldı. Sınav sonuçları kihon, kata ve kumite olmak üzere 3 kısımda komisyon üyeleri Ahmet Çelebi, Özkan Kırıveroğlu ve Muhammet Çelebi tarafından değerlendirildi.

Sonuçlar 15 gün içerisinde Karate Federasyonuna iletilecek. Karate kuşak terfi sınavları yılda üç kez olmak üzere Şubat, Haziran ve Ekim aylarında yapılıyor. Başarılı olan sporcular bir üst kemere terfi ederken kazanamayan sporcular ise 4 ay bekleyerek bir sonraki sınava katılıyor. Sınav öncesi sporcuların birbirlerini tanıyarak kaynaşmalarını sağlamak amacıyla bu seminerin düzenlendiğini ve Erzurum tarihinde ilk kez 400'ün üzerinde sporcunun katıldığını belirten Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Ahmet Çelebi, sporcuların oldukça istekli olduklarını ve bu spor branşının Erzurum İlindeki potansiyelinin İstanbul ilinden sonra 2. sırada geldiğini; Gençlik ve Spor İl Müdürünün destekleriyle Karate branşını okullardan sonra artık ilçelerde de başlattıklarını ve destek veren değerli yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 10:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?