7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Karate şampiyonası başladı

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Geleneksel Uluslar arası Palandöken Karate Kupası bugün yapılan müsabakalarla başladı.

Erzurum'da iki gün sürecek olan 5. Geleneksel Uluslar arası Palandöken Karate Kupası müsabakalarına 300'e yakın sporcu katıldı.

Bu sene 5.'si organize edilen Geleneksel Uluslar arası Palandöken Karate Kupası için Türkiye'nin 14 ilinden gelen bay-bayan 230, İran'dan 40 erkek, Suriye'den 18 erkek ve Gürcistan'dan 8 erkek sporcu sporcular sabah saatlerinde Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonunda buluştu.

Erzurum'da 2 gün boyunca sürecek olan karate kupası müsabakaları minik, ümit,yıldız, genç sporcuların kata gösterileriyle başladı. Sabah saatlerinde başlayan kata müsabakalarına katılan minik sporcuların ödül kürsüsünde simit yiyerek karınlarını doyurmaları dikkat çekerken, başarısız olan bazı gençler ise gözyaşlarını tutamadılar.

BAYAN SPORCU DAVET EDİLMEDİ

Bu arada Erzurum'da geçtiğimiz yıl organize edilen Uluslararası Palandöken Karate Kupası'nda İran'dan gelen türbanlı sporcular sebebiyle yaşanan problem sebebiyle bu yılki müsabakalara ülkelerden bayan sporcu getirmemeleri talep edildi. İran ve Gürcistan turnuvaya sadece erkek sporcularla katılırken sadece Suriye 3 bayan sporcu getirdi.

Geleneksel Uluslar arası Palandöken Karate Kupası tertip heyetinin uyarıları üzerine Suriye'den gelen sporcular, müsabakalara katılmadılar. Başörtülü olan bayan sporcular, müsabakaları idarecileriyle birlikte tribünden izlemekle yetindiler. Suriyeli sporculardan Hibene Has, şampiyonada başörtü yasağı olduğunu bilmedikleri için Erzurum'a geldiklerini söyledi.

Erzurum'da bugün sabah kata müsabakasıyla başlayan 5. Geleneksel Uluslararası Palandöken Karate Kupası, Pazar günü takım kata müsabakasıyla sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 15:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?