7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Karateci Vali Yardımcısı

Erzurum Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, iki sene önce başladığı karatede siyah kuşak almak için gün sayıyor. Erzurum Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, bir tesadüf sonucu başladığı karate sporunda önce kahverengi kuşağa kadar yükseldi, sonra Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu’na girdi.

Yaklaşık iki yıl önce spor yapmak amacıyla gittiği spor salonunda 38 yaşında karate ile tanışan Vali Yardımcısı Yurdakul, kısa süre içerisinde karatede önemli mesafeler katetti. Şimdi kahverengi kuşak sahibi olan Yurdakul, Haziran ayında yapılacak kuşak sınavlarında siyah kuşak 1. dan sahibi olmak için çalışıyor.

Erzurum’a tayin olduktan kısa bir süre sonra body ve kıck box yapmaya başladığını, daha sonra milli karateci Ahmet Çelebi’nin tavsiyesi ile karateye merak saldığını belirten Yurdakul, bu spor sayesinde yoğun işleri nedeniyle gün boyu yaşadığı stresi üzerinden atabildiğini ifade etti.

Evli ve iki çocuk babası olan Sosyal Hizmetler’den sorumlu Vali Yardımcısı Yurdakul, günde ortalama 50’nin üzerinde dar gelirli vatandaşın sorununu çözmek için mücadele ettiğini belirterek, "Yaptığımız iş çok stresli. Mesai bitiminden sonra da karate yaparak günün yorgunluğunu atıyorum" dedi.

Günün yorgunluğunu ve üzerindeki stresi atmak için amatör olarak başladığı karatede çok iddialı olmadığını kaydeden Vali Yardımcısı Yurdakul, "Ben bu sporu amatör olarak yapıyorum. Tek hedefim var o da Haziran ayında yapılacak sınavlarda başarılı olup, siyah kuşak 1. dan sahibi olmak" diye konuştu.

Karatenin birilerini dövmek, ya da gözdağı vermek amacıyla yapılmasının doğru olmadığının savunan Vali Yardımcısı Yurdakul, başta gençler olmak üzere yediden yetmişe herkesin bu sporu yapması gerektiğini belirtti.

Özellikle kahve köşelerinde iş bekleyen gençlerin karate yapması gerektiğini kaydeden Yurdakul, "Sporun yaşı ve cinsiyeti olmaz. Lise yıllarında amatör olarak güreş yapıyordum. Herkes spor yapmalı. Karateyi birilerini dövmek, ya da gözdağı vermek içi yapmıyoruz. Ama bugün makamımda otururken, sokakta tek başıma gezerken korkmuyorum, çünkü kendime olan özgüvenimi artırıyor. Kahvehane köşelerinde oturup kendilerini zehirleyen ve değerli vakitlerini boşa geçiren gençleri gördükçe içim yanıyor. Hiçbir iş yapamıyorlarsa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne gidip hoşlandığı bir sporu yaparak gençliğini korusunlar" şeklinde konuştu.

Karate sporuna başlamasının ardından çevresindeki insanların kendisine, "Sen bizim abimizsin. Sana yanlış yapmayız. Abi hatamız varsa affet, en fazla bir metre yaklaşabilirsiniz" şeklinde espriler yaptıklarını belirten İbrahim Yurdakul, özellikle mesai arkadaşlarından büyük destek gördüğünü belirtti.

Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul’un karateye başlamasına vesile olan ve hocalığını yapan milli karateci Ahmet Çelebi ise öğrencisinin performansından son derece memnun. İbrahim Yurdakul’un spor salonuna girmeden once makamını dışarıda bıraktığını anlatan Ahmet Çelebi, aralarında hoca-öğrenci ilişkisi olduğunu kaydetti. Çelebi, "İbrahim Bey, büyük bir azimle Haziran ayında yapılacak sınavlara hazırlanıyor. Bu istek ve kararlılıkla siyah kuşak takmaya hak kazanacağına inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 12:53:03
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 18:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?