6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Karayolları müdürlerine destek

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Ünal Kıraç, Erzurumspor'a maddi olarak destekte bulunmadıkları iddiasıyla bazı kesimler tarafından eleştirildiklerini ileri sürdüğü Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ve Bayındırlık İl Müdürü Yaşar Güvenç'in haksız söylemlere maruz kaldıklarını söyledi.


Bugün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Kıraç, Erzurumspor üzerinden talihsiz açıklamalar yapıldığını söyledi. İnşaat Mühendisleri Odası mensubu ve şube üyeleri olan Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ve Bayındırlık İl Müdürü Yaşar Güvenç'i hedef alan eleştrilerin yersiz olduğunu kaydeden Kıraç, şöyle konuştu:


"Müteahhitleri vasıtasıyla Erzurumspor'a yardım yapmadığı gerekçesiyle Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız'ın başarısına gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Mahmut Yıldız'ın başarısı sebebiyle şehrimiz ve civarında 300 kilometreden fazla yol yaptırılmasından kaynaklanmaktadır. Yapılan yollar Doğu Anadolu'nun çetin coğrafi yapısı içerisinde yapılması çok zor olan yollardır. Erzurumspor'un meselesi bu şehrin meselesidir. Asla birilerine fatura edilecek bir kurum değildir. 4734 sayılı İhale Kanunu ile ihale edilen işlerde hangi sıfatla kesinti yapılıp başka kurumlara bütçe aktarılacağı bizce merak edilen bir konudur. Müteahhitlerin ödenek darlığı nedeniyle yaktıkları akaryakıtların bedelini bile alamadığı işlerinde onlardan hibe türünden maddi destek beklemek veya onları buna zorlamak hiç de insaflıca ve akıl karı değildir."

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 15:37:59
Güncelleme :27 Ağustos 2008 Çarşamba 15:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?