7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kariyer günlerinin ilk konuğu

Erzurum’un Narman ilçe Kaymakamı Alper Tanrısever, öğrencilere kaymakamlık mesleği hakkında bilgi verdi.

Tanrısever, “Kaymakamlık sadece erkek mesleği değildir, bayanları da kaymakam olarak görmek istiyoruz.”dedi.
Narman ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli yedi öğretmenin hazırladığı ‘Kariyer Günleri’ toplantısına konuk olan Kaymakam Alper Tanrısever, ilköğretim ve lise öğrencilerine mesleği hakkında bilgi verdi. Narman Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda düzenlenen kariyer günleri toplantısına; 18 Mart İlk Öğretim Okulu, Narman Lisesi, Narman Ticaret Meslek Lisesi ve Narman Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.


KARİYER GÜNLERİNİN AMACI
Toplantı öncesinde ‘Kariyer Günleri’ projesi hakkında bilgi veren öğretmenler, amaçlarının, öğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin meslek seçimi konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade ettiler. Her hafta farklı bir meslek grubundan olmak üzere 10 hafta boyunca çeşitli mesleklerde başarılı olmuş kişilerin konuk edileceğini ifade eden öğretmenler, gelen davetlilerin meslekleri hakkında bilgi vereceklerini belirttiler.


TANRISEVER, KAYMAKAMLIĞI ANLATTI
Kariyer günleri projesinin ilk konuğu olan Kaymakam Alper Tanrısever, mesleği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Konuşmasına öz geçmişi hakkında açıklamalar yaparak başlayan Tanrısever, lise yıllarında tarih öğretmeni olmayı çok istediğini, ancak ÖSS sınavlarında 4 tercih yaptığını ve ilk tercihinin Uluslar Arası ilişkiler, ikinci tercihinin tarih öğretmenliği, üçüncü .tercihinin kamu yönetimi, 4. tercihinin ise radyo televizyon olduğunu söyledi. Sınav sonunda kamu yönetimini kazandığını ve bu bölümü başarıyla tamamlayarak kaymakam olduğunu ifade eden Tanrısever, dört tercihinin de birbiriyle ilgisiz olmasını lise yıllarında hedef seçmemesine bağlayan Tanrısever, öğrencilerden şimdiden hedeflerini iyi seçip ona göre çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.


Bir öğrencinin “Siz bu makama tesadüflerle mi geldiniz?” sorusuna cevap veren kaymakam Tanrısever, tesadüflerle hiçbir mesleğin ve hiçbir işin başarılamayacağını ve başarı için çok çalışmak gerektiğini söyledi.
Başka bir öğrencinin ise mesleğinizi yaparken unutamadığınız bir anınız var mı? Sorusuna gülerek cevap veren Tanrısever, yaşlı bir vatandaşın gelerek eşinin öldüğünü söyleyerek kendisine bir eş bulmasını istemesini unutamadığını kaydetti.
Kaymakamı Tanrısever kız öğrencilere de okumaları tavsiyesinde bulunarak, “Kaymakamlık sadece erkek mesleği değildir. Sizlerde bu okulları tercih edip çok çalışarak kaymakam olabilirsiniz. Bütün mesleklerde olduğu gibi sizleri de kaymakam olarak görmek istiyoruz.”dedi.


Kaymakamı Tanrısever, konuşmasında şunları söyledi:
“Bizim gayretimiz bütün çocuklarımızın okumasıdır. Biz burada görev yaptığımız sürece hiçbir öğrenci parasızlık yüzünden okulundan ayrılmayacak, okuyamıyorum diyemeyecek. Çünkü biz ihtiyaç sahibi bütün çocuklarımıza imkanlarımız çerçevesinde her türlü yardımı yapacağız.”
Öğrencilere çok çalışmalarını vatanını milletini seven bireyler olarak yetişmelerini tavsiye eden Kaymakam Tanrısever, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” değerlendirmesinde bulundu.
Kaymakam Tanrısever İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bu projeyi hazırlayan öğretmenlere teşekkür etti.
Kariyer günleri toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Öz, Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Ümit Avcıoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Öz “Kariyer günleri” projesine konuk olarak katılmasından dolayı Kaymakam Tanrısever’e çiçek takdim ederek teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?