8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Karne günü şiddet

döülen öğretmenErzurum'da karne gününde tasdikname alan ve sınıfta kalan bir grup öğrenci, okul binasını basarak camları kırdı, okul müdürünü hastanelik oluncaya kadar dövdü. 

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 11.00 sıralarında Atatürk Lisesi'nde meydana gelen olayda, tasdikname alan 1 öğrenci, sınıfta kaldıkları öne sürülen 9 öğrenciyle birlikte okula gelerek karne dağıtımı yapıldığı sırada okulu bastı. Okulun giriş camlarını kıran öğrenciler, daha sonra okul müdürü Metin Sezen'in odasına girdi. Burada da müdür Sezen'i döverek burnunu kıran öğrenciler, daha sonra hızla okulu terk ederek kayıplara karıştı. 

Olay sonrasında okul müdürü Metin Sezen, Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, polis okulda inceleme yaptı. Kırılan camlar görevliler tarafından temizlenirken, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, yapılan saldırıyı kınadı. Bu durum karşısında şok olduklarını belirten okul idarecileri, yaralı meslektaşlarını ziyaret etti. Müdür Sezen'in öğrencileri tarafından dövülmesinin liseler adına kara leke olduğunu belirten okul idarecileri, "Bunun sorumlusu öğrenciler mi? Bizler miyiz? bilmiyorum. Bu olaydan herkes kendine bir pay çıkarmalıdır" dedi. 

Karne gününde böyle bir olayın meydana gelmesi öğrencileri de olumsuz yönde etkilerken, lise son sınıf öğrencisi Mehmet Atmaca, "Bunu yapanlar öğrenci olamaz. Bizlere emek veren öğretmenlerimize böyle bir saldırıyı kınıyoruz" şeklinde konuştu.
Öte yandan polis, kaçan öğrencilerin yakalanması için çalışma başlattı.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 14:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alim IP: 212.175.132.xxx Tarih : 19.06.2006 14:53:36
Müdürümüze geçmiş olsun diyorum ama Keşke bende yapsaydım daha önce şu an eşim öğretmen ve görevine çok bağlı küçük kızımıza rağmen sahte raporla filan işini aksatmıyor ama benim öğrenciliğim dönemimde öğretmenlerimizin aldığı raporlardan dolayı bizler birer cahil olarak okuldan çıktık ayrıca birleştirilmiş kavramıda liselerde ilk defa çıkmıştı heralde ingilizce derslerini birleştirilmiş sınıflarda bir sıraya 4 kişi veya 5 kişi oturarak 90 kişilik mevcutla görüyorduk müdürümüz sağolsun velilerimiz sağolsun öğretmenlerimiz sağolsun vatanımız sağolsun bir gençlik böylece mahfoldu. keşke geleceğimizi çalanları bende dövebilseydim A.E.M.L. 1993