4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Karne töreni öğrencileri dondurdu

Erzurum'da dondurucu soğukta okul bahçesinde düzenlenen karne töreni öğrencileri üşüttü. Üşüyen öğrenci ve katılımcılar yerlerinde zıplayarak, el ve yüzlerini ovuşturarak ısınmaya çalıştı. Öğrencilerin üşüdüğünü gören yetkililer hemen karnelerini dağıtarak öğrencileri sınıflarına gönderdiler. 

2008- 2009 eğitim öğretim yılında bugün yarı yıl tatiline girilirken Erzurum Anadolu Lisesi'nde resmi karne dağıtım töreni düzenlendi. Okul bahçesinde eksi 10 derece soğuk hava altında gerçekleşen karne dağıtım töreninde öğrenciler soğuk nedeniyle zor anlar yaşadı. Vali yardımcısı Mehmet Gök, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Bastem ve diğer yetkililerin katıldıkları tören soğuk hava nedeniyle kısa kesilirken, bu zaman zarfında da aşırı soğuk nedeniyle öğrenciler üşümekten kurtulamadı. Soğuktan donan öğrenci ve katılımcılar ısınmak için yerlerinde zıpladı, el ve yüzlerini ovuşturarak ısınmaya çalıştı. 

Öğrencilerin aşırı üşüdüğünü gören yetkililer hemen başarılı öğrencilere başarı belgelerini ve diğer öğrencilere de karnelerini dağıtarak sınıflarına gönderdiler. Tören sonrası üşüyen öğrenciler sınıflara akın ederken, giriş kapısında izdiham yaşandı. 

Havanın çok soğuk olduğunu ve bu nedenle üşüdüklerini belirten öğrenciler, "Karne olmak güzel. Ancak hava soğuk olunca çok üşüdük" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?