7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kasımpaşa’ya kilit taşı döşendi

KASIMPAŞA’YA KİLİT TAŞI DÖŞENDİ

Erzurumlunun yoğun olarak şikayetine konu olan bahara doğru oluşan yollardaki çukurlar ve bozulan asfalta alternatif geliştiriliyor.

Yakutiye Belediyesi, çok kaliteli olmayan asfaltı terk ederken daha uzun ömürlü ve ekonomik olan kilit taşına yöneliyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, “Asfalt ekonomik değil ve iklim şartlarıyla sık sık yenilemek gerekiyor. Bizde alternatif olarak kilit taşı tercih ediyoruz. Uzun ömürlü oluşu dikkate alınınca daha ekonomik olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Yakutiye Belediyesi, sezon gelmeden yol çalışmalarını başlattı. Erzurum’un ilk yol çalışmasını Kasımpaşa caddesinde başlatan belediye, tarhip olan asfaltı tamamen kaldırarak yerine kilit taşı döşedi. Belediyenin çalışması cadde esnafında memnuniyet yarattı. Çalışmaları yerinde görmek için Kasımpaşa caddesine giden Belediye Başkanı Ali Korkut, esnafın teşekkürleriyle karşılandı. Israrlar üzerine bir mağazada çay içen Ali Korkut’a esnaflar “Başkan sizden Allah razı olsun. Bizi pislikten kurtardınız. Müşterilerimiz ve bizim üzerimize sıçrayan çamurlar bir yana geçen araçların sıçlattığı çamurlar vitrinlerimize bulaşıyordu. Yapılan çalışmadan memnunuz” dediler.

YOL ÇALIŞMASI ERKEN BAŞLADI

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, çalışmaların sezon öncesinden başlatılmasının ihtiyaçtan kaynaklandığını söyledi. Korkut, “Erzurum şartları asfaltı uzun ömürlü yapmıyor. Kış aylarında tuzla karışık curuf dökülüyor. Buda asfaltı hızlı tahrip ediyor. Her bahar çukurlar oluşuyor, halkımız bundan rahatsızlık duyuyor. Bizde yeni çözümler üretmeye çalışıyoruz. Her sokağa çok kaliteli asfalt atabilme şansımız yok. Bu güce bağlı bir şey. Her yaz ayında asfalt atmakta belediyeler için ekonomik olmuyor. Kasımpaşa caddesinde ciddi sıkıntı vardı, asfalt için sezonu beklemek durumundaydık. Asfalt yerine kilit taşı tercih ettik. Kilit taşı hem uzun ömürlü, aynı zamanda ekonomik. Çözümün uzun ömürlü ve ekonomik olması gerekiyor. Esnafımızın şikayetlerinin memnuniyete dönüşmesi bizi de sevindirdi” şeklinde konuştu.

KASIMPAŞA’YA KİLİT TAŞI DÖŞENDİ
KASIMPAŞA’YA KİLİT TAŞI DÖŞENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 11:36:03
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 12:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?