7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kavak Mahallesinde kahve sohbeti

KAVAK MAHALLESİNDE KAHVE SOHBETİ

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediye çalışmalarını izlemeye gittiği semtlerde kahvehanelere de uğrayarak halkla sohbet ediyor. Kavak mahallesinde bir kahvehaneye giren Korkut, mahallelinin TOKİ evleri ve mahallelerinin kamulaştırılmasıyla ilgili sorularıyla karşılaştı. Korkut, meraklı vatandaşların sorularını tek tek yanıtlarken, halkın TOKİ’den ev almasını özellikle istedi.

Ali Korkut, Kavak mahallesinde kahve ziyareti yaptı. Kahvehanede halkla sohbet eden Korkut, yoğun olarak bölgenin kamulaştırılmasıyla doğacak yeniliklerle ilgili sorularla karşılaştı. Dağ mahallesinde yapımı süren Curling salonu çevresinin açılması, geniş çevrenin kamulaştırılarak TOKİ tarafından konut yapılacak olması nedeniyle kafalarda oluşmuş soru işaretlerini tek tek belediye başkanına soran vatandaşlar aldıkları cevaplarla da rahatladılar. Vatandaşlar, kamulaştırmanın nasıl yapılacağı, 18 uygulamasının olup olmayacağı, mağduriyete uğrama durumlarını sordular.

Belediye Başkanı Ali Korkut, uzun uzun sohbet ettiği vatandaşlara “Korkmayın biz sizi mağdur etmeyeceğiz” mesajı verdi. Bölgede yapılması planlanan yeni yapılaşmanın TOKİ tarafından gerçekleştirileceğini ifade eden Korkut, “Curling salonu çevresi istimlak edilerek açılacak. Ayrıca bölgede geniş bir alanda kamulaştırmalar olacak. TOKİ bu bölgede konut üretecek. Bu bölgede evi veya gecekondusu olan vatandaşlarımdan ben özellikle rica ediyorum, para yerine TOKİ’den ev alsınlar. TOKİ’den ev alırlarsa buranın düzelmesi ve temizlenmesi hızlı olur. TOKİ’yi mutlaka bu bölgeye sokmamız gerekiyor. Engel çıkarsa burası uzun süre daha böyle kalır. Bu fırsatı değerlendirmek gerekiyor. Biz belediye olarak halkımızın mağduriyetinden yana değiliz. Kimseyi de mağdur etmeyeceğiz. İmkanlarımız ve gücümüz nisbetinde vatandaşın lehinde bir durum oluşacak. Kimse merak etmesin” dedi.

KAVAK MAHALLESİNDE KAHVE SOHBETİ
KAVAK MAHALLESİNDE KAHVE SOHBETİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:37:03
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 17:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?