4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kavaklı alana düzenleme

Atatürk Üniversitesi tarafından Erzurum-Ilıca kara yolu üzerindeki 400 dönümlük kavaklık alanda düzenleme yapıldığı bildirildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nden alınan bilgiye göre, mülkiyeti hazineye ait, kullanımı üniversiteye tahsisli Erzurum-Ilıca kara yolunun sağ tarafındaki yaklaşık 400 dönümlük kavaklık alanda yeni bir düzenleme başlatıldı. Bölgeye daha önce dikilen kavak ağaçlarında, çeşitli nedenlerle gelişme sorunları baş göstermesi üzerine kuruyan kavakların kesiliyor. Bölgeye Erzurum iklimine ve bölgenin toprak özelliklerine uygun çam gibi farklı türlerden ağaç dikiliyor.

Bu arada aynı bölgede 194 bin 348 metrekarelik bir alanın da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne, 2011 için buz pateni salonları yapılmak üzere tahsis edildiği bildirildi.

Atatürk Üniversitesi Botanik bahçesi, Cemal Gürsel Stadyumu, Tartan pisti ve hemen onun altında yer alacak, biri 3 bin kişilik, diğeri ise 500 kişi kapasiteli iki buz pateni ve antrenman salonundan geri kalan yeşil alanlarda, Atatürk Üniversitesi’nin yapacağı düzenlemeyle, şehrin girişinden, Dadaş kent girişine kadarki güzergahın yeni, modern bir görünüme kavuşacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 16:11:07
Güncelleme :18 Nisan 2009 Cumartesi 16:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?