4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kayağa damga vurdu

AZİZİYE KOLEJİ KAYAĞA DAMGA VURDU

Özel Aziziye Eğitim Kurumları öğrencileri, 16 Şubat 2011 tarihinde Erzurum’da düzenlenen Türkiye Kayak Şampiyonası'nda Erzurum'u temsil ettiler. Aziziye Koleji, bilim olimpiyatlarının yanı sıra sportif müsabakalardaki başarısıyla da hayatın her alanında öğrenci yetiştirmeye devam ediyor. Yıldızlar ve gençler kuzey disiplini klasik, slalom, büyük slalom, kuzey disiplini ve alp disiplini kategorilerinde; Toplam 67 sporcu ve 9 ilin katıldığı Okullar arası Türkiye Kayak Şampiyonası'nda Erzurum'u temsil eden Özel Aziziye Anadolu Ve Fen Lisesi öğrencilerinden Edanur Efendioğlu, Elanur Yalçınkaya, Miraç Mert Tüncü ve Özel Aziziye İlköğretim öğrencisi Nihat Enes Limon elde ettikleri başarılarla Erzurum’a ve okuluna büyük bir başarı kazandırdılar. Yıldız Erkeklerde Özel Aziziye İlköğretim Okulu öğrencisi Nihat Enes Limon Küçük Slalomda Türkiye birincisi olurken, Büyük slalomda Türkiye ikincisi oldu. Genç Bayanlar kategorilerinde, Edanur Efendioğlu büyük slalomda ve Küçük slalomda Türkiye birinciliğini elde etti. Elanur Yalçınkaya Büyük slalomda Türkiye ikinciliğini kazanırken, küçük Slalomda Türkiye altıncısı oldu. Genç erkeler de ise Miraç Mert Tüncü Büyük slalomda Türkiye yedincisi, Küçük slalomda Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Takım halinde Türkiye ikincisi olan Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi’nde büyük bir coşku yaşandı. Özel Aziziye Koleji Lisesi ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Gürhan, alınan başarıdan dolayı sporcu öğrencilerini kutladı. Gürhan, "Takımımızın bu büyük başarısından dolayı bütün sporcularımızı yürekten kutlarım. Erzurum'u hem eğitim hem de spor alanında daha üst sıralara taşımanın mücadelesini veriyoruz. Geldiğimiz noktaya baktığımızda mücadelemizin meyvelerini aldığımızı görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Özel Aziziye İlköğretim okul Müdürü Hacı Aydın ise, programlı ve özverili çalışmanın ardından başarının elde edildiğini söyledi. Aydın, ulusal ve uluslararası alanda başarı göstermeye devam edeceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 15:57:05
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 17:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?