4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kayak Kulübü'nün 2011 heyecanı

Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Mustafa Efendioğlu, 2011 Üniversite Kış Oyunlarının, kayak sporu ve kış oyunları açısından Erzurum’da yeni bir başlangıç olacağını söyledi.


Erzurum Kayak Kulübü olarak 2011’i heyecanla beklediklerini ve hazırlandıklarını dile getiren Başkan Efendioğlu, çok sayıda sporcularının 2011 Üniversite Kış Oyunlarında aktif olarak yarışacağını belirtti.


Mevcut 74 aktif sporcuları bulunduğunu ve geçtiğimiz aylarda Snowboard takımı da oluşturduklarını anlatan Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Mustafa Efendioğlu, arzu ettikleri mali desteğin sağlanması halinde diğer branşlarda da aktif sporcular yetiştirebileceklerini kaydetti.


Takım bünyesinde bulunan yaklaşık 30 sporcunun milli takım adına da yarıştığını ve 2011 Üniversite Kış Oyunlarına yönelik hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Efendioğlu, “2011 Erzurum için adeta bir başlangıç olacak. Onlarca tesis yapılıyor. Bu tesisler sporcuların yetişmesinde önemli rol oynayacak. Bizlerde Erzurum’da var olan bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek kayak ve kış sporlarına çok dahi iyi motive olma imkanı bulabileceğiz” diye konuştu.


Kış turizminin Erzurum’un bacasız sanayisi olduğunu anlatan Efendioğlu, “Erzurum’un ekonomik kurtuluşu da kış turizminde göstereceği başarıya bağlıdır. 2011 bunun için önemli bir avantajdır. Bu avantajı en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Türkiye Kayak Federasyonunun 2011 organizasyonu ve kayak sporunun gelişmesi konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini bildiren Efendioğlu, “Kayak Federasyonumuz ülke genelinde adeta bir atılım başlattı. Sporcularımıza çok ciddi imkanlar sağlanıyor. Bu imkanlar sayesinde çok yakın bir gelecekte kayak sporumuz dünyada söz sahibi haline gelecektir. Buna yürekten inanıyoruz” dedi.


Kayak sporunun futbol kadar görsel olmadığını ancak Erzurum’un bu alanda önemli bir alt yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Efendioğlu, “Futbola karşı değiliz. Ancak Erzurum’da kayak sporu da en az futbol kadar ilgi görmelidir. Potansiyelimiz var ve bunu değerlendirmeliyiz” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?