8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kayak Merkezi'nde yeni sezon

Palandöken Kayak Merkezi'nde yeni sezon hazırlıkları sürdürülüyor.
 
Dedeman Palandöken Genel Müdürü Muhsin Yontar, Palandöken Kayak Merkezi'nin son yıllarda dünyanın önde gelen kayak merkezleri arasında gösterilmeye başlandığını belirterek, Palandöken'e olan ilginin devam etmesi için yaşanan aksaklıkların bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Yontar, Dedeman olarak 2006- 2007 Kış sezonunu öncesi Palandöken Kayak Merkezinde görevli kamu ve özel kuruluş yetkililerinin katılımıyla sorunların tespit edildiğini ancak genel olarak yaşanan problemlerin bir bölümünün hala devam ettiğini açıkladı. 

BİZ TESİSLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRDİK
 
Kendilerine ait liftlerde halat bakımları yapıldığı, ejder, güney ve teleski lift halatlarının kısaltılması işinin yurtdışından sertifikalı ve uzman splicer getirtilerek yapıldığını anlatan Yontar, "Palandöken’de bulunan liftlerimiz her sene olduğu gibi bu sene de; insan taşımanın verdiği sorumluluk ve liftlerde yaşanan aksaklıkların Palandöken’e verdiği zararın bilinci ile ayrıntılı şekilde bakıma tabi tutulmuştur. Gölet yalıtımının yapılmaya başlandığı da göz önünde bulundurularak; Suni kar yapma sistemi eleman ve aparatlarının kontrol ve bakımları ise kısmen tamamlanmış olup, halen devam etmektedir." diye konuştu.

TERCİH EDİLİRLİK ORANI AZILIYOR
 
Palandöken'in Türkiye’de yabancı turistlerin en çok tercih ettiği bir kayak merkezi olduğunu belirten Kontar, şunları kaydetti; "Maalesef bu kayak merkezine yeterince önem verilmediği ve yıllardır gelen yabancılara yenilikler sunulmadığı için bu tercih edilirlik oranı giderek azalmaktadır. Gerek çevre düzenlemeleri gerekse pistlerin düzenlenmeleri konusunda yaşanan aksaklıklar ivedilikle harekete geçilmeli ve eksikliklerimizin bir an önce tamamlanması gerektiği inancındayız. Bunun için Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi'nin, Palandöken'de faaliyet gösteren turistik tesislerle işbirliği yapmaları gerektiği inancındayız. Palandöken kayak merkezinde, diğer kayak merkezlerine göre bir farklılıkla ortaya çıkarmak istiyorsak; tek elden yönetilmeli, sorunları tek elden çözmeli ve taşımacılıkta kullanılan; gondol, telesiyej ve teleskilerin tek bir ski- pass ile kullanılması gerekiyor. Palandöken Kayak merkezi bu sayede bir marka olabilir."
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 16:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?