4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kayak Şampiyonası başladı

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen Alp Disiplini Türkiye Kayak Şampiyonası bugün başladı.

Palandöken Kuzey pistinde iki ayrı pistte düzenlenen yarışlara, Türkiye'nin farklı illerinden toplam 177 sporcu katılıyor.

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, yarışmalarda dereceye giren sporcuların milli takıma alınacaklarını belirterek, "Bu yarışlar sonunda, milli takım sporcularımızı da seçeceğiz. Büyük genç milli takımımız pazar akşamı yine Palandöken'de milli takım kampına girecek. Önümüzdeki hafta sonu Erzurum'da düzenlenecek Uluslararası Palandöken Kupası yarışlarına hazırlanacaklar. Ardından da Sarıkamış Kayak Kupası yarışlarına katılacaklar. 10'dan fazla ülkenin katılacağı bu yarışlar ülkemiz ve bölge tanıtımı için de önem taşıyor. Burada seçeceğimiz minik milli takımımızda daha sonra İtalya ve Fransa'da yapılacak şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek" dedi.

Ayık, Palandöken'deki yarışların üç gün boyunca devam edeceğini ve iyi bir organizasyon düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti. Ayık ayrıca, minik milli takımının 12 kişiden oluşacağını ifade ederek, bay ve bayan genç büyük milli takımlarının da 40 kişiden oluşacağını bildirdi

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 18:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?