7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kayakçıların üstüne çığ düştü

Erzurum'da Palandöken Dağı'nın arka kesimlerinde tur kayağı yapan Alman ve Avustralyalı turistlerden oluşan bir grup kayakçının üzerine çığ düştü.

Olayda kar altında kalan 3 kayakçı, sivil savunma ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 08.30 sıralarında Palandöken Dağı'nın arka kesimlerine tur kayağı yapmak için giden Alman ve Avustralyalı 9 turist ile 4 Türk kayakçının üzerine saat 12.00 sıralarında çığ geldi. Çığın gelişini gören kayakçılar kaçarak kurtulurlarken, Alman vatandaşı 3 turist çığ altında kaldı. Bunun üzerine durum hemen sivil savunma ve jandarma ekiplerine bildirildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonrasında, kar altında kalan 3 turist sağ olarak kurtarıldı.

Kayakçılar, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldüler. Ekip şefi olan AKAY Arama Kurtarma Başkanı Ahmet Öztürk, "Tur kayağı yaparken aniden çığ geldi. Kaçanlar kurtuldu, 3 kişi çığ altında kaldı. Biz hemen onları çıkarmak için çalışma başlattık. Daha sonra çığ altında kalanları olay yerine gelen sivil savunma ve jandarma ekipleriyle birlikte çıkardık. Yaralımız yok" dedi. Olayın şokunu yaşayan turistler ise tur otobüsüne bindiler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 18:23:20
Güncelleme :4 Mart 2008 Salı 17:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?