7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kayaklı koşu yarışması

Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2008 yılı faaliyet programında yer alan Kayaklı Koşu Federasyon Puanlı 1. Etap Yarışmaları, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapıldı.


Gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirilen ve 8 ilden sporcuların katıldığı yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Yarışlarda sporcular bitiş çizgisine varmak için bir hayli zorlanırken, bazı yarışmacılar bitiş çizgisine varır varmaz yorgunluktan kendilerini karların üzerine bıraktı. Antrenörlerinin yardımıyla yerden kalkan kayakçılar, daha sonra çay içerek ısınmaya çalıştı.


Türkiye Kayak Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Asbaşkanı Hüseyin Öz, organizasyonun mükemmel olduğunu ve Balkan ülkelerinde dahi böyle güzel organizasyonların yapılmadığını söyledi. Yarışmaların büyükler ve gençler kategorilerinde yapıldığını ifade eden Öz, "Yarışmaları Bitlis'te kar olmadığı için Sarıkamış'a aldık" dedi. Öz, yarışmacıların hazırlıksız oldukları için yorgun düştüklerini vurguladı.


Öte yandan yarışmalarda büyük erkeklerde Fehmi Oglago (Muş) birinci, Yasin Çetin (Sivas) ikinci, Samet Oglago (Muş) üçüncü oldu. Büyük bayanlarda ise Beybin Urgu (Van) birinciliği, Tuba Caniş (Van) ikinciliği, Aysun Kurtkan (Van) ise üçüncülüğü elde etti.


Genç erkeklerde birinci Osman Yılmaz (Ağrı), ikinci Recep Efe (Ankara), üçüncü Abdullah Öztürk (Muş) oldu. Genç bayanlarda da Gizem Akgül (Van) birinci, Mehtap Civil (Van) ikinci, Elif Aşkın (Van) üçüncü oldu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 18:01:24
Güncelleme :27 Ocak 2008 Pazar 18:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?