4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kayaklı koşunun 'Güneş'i

KAYAKLI KOŞUNUN 'GÜNEŞ'İ

Kayaklı Koşu Balkan Şampiyonalarında dereceler elde eden ve 2006'dan beri de her yıl Türkiye şampiyonu olan milli kayakçı Büşra Güneş, son olarak Erzurum'da yapılan şampiyonada yarıştığı kategoride yine birincilik kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor Kulübü'nün başarılı sporcularından 18 yaşındaki milli kayakçı Büşra Güneş, son yıllarda katıldığı şampiyonalarda aldığı derecelerle dikkati çekiyor.

Güneş, 2006'da Yunanistan'da yapılan Kayaklı Koşu Balkan Şampiyonası sprint kategorisinde birincilik, paten sitilinde ikincilik ve 2008 yılında Sırbistan'da yapılan yine Kayaklı Koşu Balkan Şampiyonası'nda paten stilinde ikincilik elde ederken, 2006'dan beri de her yıl Kayak Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Kayaklı Koşu Şampiyonası'nda birincilik kazanıyor.

Son olarak Erzurum'da, Kandilli Kayak Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Kayaklı Koşu Şampiyonası'na katılan Büşra Güneş, genç bayanlar sprint ve klasik kategorilerinde birinci oldu.

Güneş, yaptığı açıklamada, kayak sporunda aldığı derecelerin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, asıl hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitim Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören 18 yaşındaki milli sporcu Büşra Güneş, 2005'ten beri kayak sporuyla ilgilendiğini anlattı.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Kayaktaki başarısını, milli kayakçı olan ablası Esra Güneş Yüksel ile eniştesi ve aynı zamanda antrenörü Fatih Yüksel'e borçlu olduğunu dile getiren Güneş, ''Benim en büyük şansım ailece kayak sporuyla ilgileniyor olmamız. Ablam ve eniştemden çok büyük destek görüyorum. Onların desteğiyle şimdiye kadar ulusal ve uluslararası birçok müsabakada dereceler elde ettim. Bundan sonraki hedefim dünya şampiyonu olmak'' şeklinde konuştu.

Güneş, Erzurum'da düzenlenecek 2012 Dünya Gençlik Kayak Şampiyonası'nda birincilik hedeflediğini, bundan sonra da olimpiyat şampiyonu olmak için çalışacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 15:30:04
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 21:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?