4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kayıp çocuklar Erzurum'da aranıyor

Kayseri'nin Talas ilçesinde Ramazan Bayramı'nın 2. günü kaybolan 3 çocuğun Erzurum'da oldukları yönünde yapılan ihbar üzerine, kentte vatandaşların en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerlerinin camlarına kayıp çocukların fotoğrafları asılarak, görenlerin verilen irtibat telefon numarasına ulaşmaları istendi.

Talas'ta 21 Eylül 2009 tarihinde şeker toplamak için evden ayrılan ve o günden sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 7 yaşındaki Dilruba Tekin ile 8 yaşındaki ağabeyi Ahmet Tuna Tekin ve komşularının çocukları 10 yaşındaki Türkan Ay'ın Erzurum'da bir evde tutuldukları yönünde önceki gün bir ihbar yapıldı. Bunun üzerine alınan ihbar Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne iletildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ve asayiş ekiplerinin yaptıkları çalışmada kısa süre sonra ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Ancak tüm ihtimallere karşı kayıp çocukların fotoğrafları çoğalttırılarak, broşür şeklinde kentte vatandaşların en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerlerine dağıtıldı. 3 kayıp çocuğun fotoğraflarının bulunduğu broşürler iş yerlerinin camına asılarak, görenlerin 0442 235 12 99 ya da 155 polis imdat hattına bildirmeleri istendi.

Emniyet yetkilileri, çocuklarla ilgili yapılan ihbar üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verildiğini ancak bilginin asılsız olduğunu belirttiler. Emniyet yetkilileri, "Ülke genelinde tüm kayıplarla ilgili olarak bütün emniyet müdürlüklerine bilgi verilir. Bu, sadece bu 3 çocuk için geçerli olan bir şey değil. Bu doğrultuda gereken çalışmalar yapılır. Ancak bu çocuklar için böyle tespit edilecek şekilde herhangi bir ev adresi ya da kendilerine ulaşabilecek bir telefon numarası benzeri bilgi yok. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda da bir sonuca ulaşılamadı" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 14:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?