8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kayıt dışı istihdamla mücadele

Başbakanlık tarafından 4 Ekim 2006 tarihinde yayımlanan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Projesi Genelgesi ile olarak Vali Yardımcısı Mustafa Şahin başkanlığında bir toplantı yapılarak Erzurum’daki kayıt dışı istihdam konusu görüşüldü. 

Bağ-Kur İl Müdürü Muharrem Kırık, SSK İl Müdürü Hulusi Bumin ve İş-Kur İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen’in katıldığı toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, dünyada özellikle belge düzeninin ve kontrol mekanizmasının yeterince gelişmemiş olduğu ülkelerde, kayıt dışı ekonominin toplam ekonomi içerisinde büyük bir yer işgal ettiğini belirtti. 

Vali Yardımcısı Şahin “Genel ekonomik dengeler, işsizlik ve toplumsal duyarlılıklar, yabancı kaçak işçi çalıştırılması ve kayıt dışı istihdamın önlenmesi amacıyla planlı, koordineli, etkin, sürekli ve tüm kesimlerin katıldığı çalışmaların yapılmasının gerektiğini sözlerine ekledi. Şahin “4 Ekim 2006 tarihinde yayımlanan Genelgede ‘Valilikler özellikle SSK, Bağ-Kur, İş-Kur ve Maliye Bakanlığı ile teşkilatların kayıt dışı istihdam ile mücadele faaliyetlerini yakınen gözetecek, öncelikle sosyal güvenlik kuruluşlarımız ve bunların denetim birimleri olmak üzere, ilgili tüm il kuruluşlarının koordineli çalışmalarını sağlayacak, genel ve özel kolluk birimlerinin ihtiyacı halinde gerekli destek verilecektir’ denilmektedir. Biz de Erzurum’da ilgili kurum temsilcilerimizle söz konusu genelge doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız ilimizde kayıt dışı ekonomiyi bitirmektir” dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 16:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?