6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kayıtlarda uzun kuyruklar

Erzurum'da üniversite ve yurtlara kayıtlar bugün başladı. Kayıtların ilk gününde, banka ve kayıt büroları önünde uzun kuyruklar oluştu.


ÖSS'de başarılı olan ve Atatürk Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazanan öğrenciler, 1-8 Eylül arasında fakülte ve yüksekokullar için belirlenen günlerde kayıtlarını yaptırabilecek. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Eczacılık fakülteleri ile Hemşirelik, Erzurum Sağlık Yüksekokulları ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında, diğer fakülte ve yüksekokullara kayıtlar ise dekanlık ve okul müdürlüklerinde yapılacak. Kayıtlar için ÖSYS sonuç belgesi internet çıktısı, mezun olduğu okuldan alınan diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah, 1986 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik durum belgesi, 12 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf, katkı payının ödenmesiyle ilgili belgeler isteniyor.


Öte yandan bu yıl 19 ülkeden 157 yabancı uyruklu öğrenci de Atatürk Üniversitesi'ne kayıt hakkı kazandı. ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nda başarılı olan Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Bulgaristan, Gürcistan, Suriye, Ürdün, Mısır, Moğolistan, Pakistan, Almanya, Ukrayna, Arnavutluk, Kazakistan, Bangladeş, ABD, Kırgızistan, Filistin, Irak uyruklu 157 öğrenci, 2008-2009 döneminde Atatürk Üniversitesi'ne kayıt yaptırabilecek.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:42:36
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 15:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?