4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kaymakamdan kurban jesti

ŞEHİT AİLESİ VE GAZİLERE KURBAN JESTİ

Oltu Kaymakamı Gürkan Polat, şehit ailesi ve gazilere minnet ve şükran duyulması gerektiğini belirterek “Onlar, bizim başımızın tacı. Vatanı için canlarını seve seve veren bu değerlere sahip çıkma gibi bir zorunluluğumuz var” dedi.

İlçedeki tüm şehit ailesi ve gazilere bayram dolayısıyla kurban jestinde bulunan Kaymakam Polat, ülkenin oldukça hassas bir dönemden geçtiğini belirterek “Birlik, beraberlik ve sağduyuya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden daha geçiyoruz. Nimeti paylaştığımız gibi külfeti de paylaşmalı, değerlerimize sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Kaymakam Polat, ilk kurbanlığı Dutlu Köyü’nden Kore Gazisi Zeki Akbulut’a verirken ilçe genelinde toplam 17 şehit ailesi ve gaziye kurbanlık koyun dağıttı. Akbulut’u evinde ziyaret eden Polat Kore Gazisi ile koyu bir sohbete daldı. Akbulut, Kore ve Japonya’da yaşadığı ve başından geçen ilginç anılarını kendisini dikkatle dinleyen Kaymakam Polat’la paylaştı.

Dönemin şartları ve zorluklarından örnekler veren Kore Gazisi Zeki Akbulut, “Savaş hiç iyi bir şey değil. Allah o günleri bir daha göstermesin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Gençlerimiz, bugünün imkân ve nimetlerinin değerini çok iyi bilmeli.” dedi.

Gazi Akbulut, Kaymakam Polat’ın bu girişimden ötürü şehit ailesi ve gaziler olarak büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Biz şehit ailesi ve gazilere sahip çıkan başta Başbakanımız olmak üzere İlçe Kaymakamımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Eşi Derya Polat ile birlikte kurban dağıtımına katılırken, şehit eşleriyle samimi bir sohbetler ederek yaşadığı zorlukları dinlerken, duygulu anlar yaşadı.

17 ŞEHİT AİLESİ VE GAZİYE KURBAN JESTİ

Kaymakamlık personelinin kırmızı kurdeleyle süsledikleri kurbanlık koyunları gazi ve şehit ailelerine kaymakam Gürken Polat ve eşi Derya Polat ile birlikte tek tek ziyarette bulunarak bayramlarını kutlayıp kurbanlarını verdiler.

Kurbanlarını gören aileler son derece memnun kalarak, ilçe kaymakamı ve eşine teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 13:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?