7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kazakistan'dan misafir var!

Barış ve Dostluk’ sloganıyla 2009’da dünya turuna çıkacak olan Kazakistanlı bir grup, bugün Erzurum’a geldi. Yürüyüşlerinin önemli bir bölümünü oluşturan Türkiye’de yapılacak etkinliklerle ilgili hazırlıkları gözden geçirmek üzere Erzurum’a gelen Kazak heyeti bugün Valiliği ziyaret etti. 

Önümüzdeki yıl Kazakistan’dan başlayıp Mekke’de sonlanacak “Barış ve Dostluk” yürüyüşü programı öncesinde Erzurum’da Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş ile görüşen Kazakistanlı 3 kişilik grup, kendilerine teknik destek sağlanmasını istedi.
Abdullin Ruslan’ın koordinatörlüğünde Valiliğe gelen heyet üyeleri Abdullayev Bahtiyar ve Yuldashev Zafaryan, 2009 yılında başlayacak olan yürüyüşle tüm dünyaya kardeşlik ve barış mesajı vereceklerini söylediler. Toplam 9 bin 300 kilometrelik yolun 4 bin 700 kilometresini yürüyerek kat edeceklerini ifade eden Kazak heyet, bu mesafenin 850 kilometresini de Türkiye’de yürüyeceklerini belirttiler. 

Türkiye’de Erzurum, Malatya ve Gaziantep’te konaklayacaklarını belirten heyet üyeleri, yürüyüşün Kazakistan’dan başlayacağını, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Türkiye, Suriye, Ürdün ve Arabistan güzergahlarını takip edeceğini söylediler. 

Kazak heyet valilik ziyareti sırasında kendilerine ikram edilen çayı Erzurumlular gibi kıtlama olarak içmeleri dikkat çekti. Erzurum’da da çayın kıtlama olarak içildiğinin hatırlatılması üzerine Koordinatör Abdullin Ruslan, Kazakistan’da çayın bu şekilde içildiğini ve bu konuda Erzurum ile kültür birliğinin olduğunu ifade etti. 

50 KİŞİ YÜRÜYECEK
Kazakistan’dan 2009 yılında başlayacak ‘Dostluk ve Kardeşlik’ yürüyüşüne 50 kişi katılacak. Vardıkları her noktada kardeşlik mesajı verecek olan Kazaklar, yürüyüşün dünya barışına katkı sağlamasını temenni ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?