4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kazalar saniye saniye MOBESE'de

TRAFİK KAZALARI SANİYE SANİYE MOBESE KAMERALARINA YANSIDI

Erzurum'da sürücülerin bir anlık dikkatsizliğinden kaynaklanan kazalar, MOBESE kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Kameralarca kaydedilen kazaların sürücülerin kurallara uymayarak bir anlık dikkatsizliklerinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Erzurum'da Yakutiye ve Üniversite kavşaklarında yaşanan trafik kazaları, MOBESE kameralarına yansıdı. Sürücülerin trafik ışıklarını ihlal etmesi sonucu yaşanan kazalar adeta ders niteliğini taşıyor. Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, MOBESE sisteminin halkın can ve mal güvenliğinin korunması açısından çok önemli olduğunu belirterek, kameralar sayesinde çok sayıda olayın da bitme noktasına geldiğini kaydettiler.

Emniyet kemerini bağlamayanlar, kırmızı ışıkta geçenler ve tehlikeli araç kullananların da aynı sistem üzerinden takibinin ardından sürücülere ceza işlemi uygulandığını kaydeden yetkililer, "Bu sistem sayesinde ciddi şekilde suç oranı düştü. Her şeyi insan gücü ile yapmak zordur. İnsan gücü ile göremediğimiz yerlerde MOBESE sistemi devreye giriyor ve bizim göremediğimizi görüyor" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 17:43:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 18:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?