7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kazan patlaması araştırılıyor

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Halit Paşa İlköğretim Okulu'nda dün kalorifer kazanının patlaması olayı ile ilgili olarak Valilik araştırması başlatıldı. Olayın araştırılması için ilköğretim müfettişi görevlendirilirken, Cumhuriyet Savcılığı'nca da olaya el konulduğu bildirildi. 

Erzurum Valiliği'nce patlamayla ilgili olarak bugün yazılı bir açıklama yapıldı, Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

"Gaziler Mahallesi Halitpaşa İlköğretim Okulu'nda kalorifer kazanının deneme amacı ile yakıldığı sırada, kalorifer sıcaklığının aşırı derece yükselmesi sonucunda kalorifer kazanı patlamış, patlama sonucunda kazan dairesi üzerinde bulunan kantin çökmüş, okulda bulunan Posta Dağıtıcıları A.K., M.D., ve Z.V., kantin çalışanları B.A. ve M.K., okul hizmetlileri olan S.N., 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda hizmetli olan E.D. ayrıca öğrenci F.Y. yaralanmıştır. Yapılan tespitte yaralıların hayati tehlikesinin
bulunmadığı M.D.'nin kolunun kırık olduğu, 

Kantin çalışanı B.A., Posta Görevlisi Z.V. ve Kantin çalışanı M.K.'de yanık mevcut olup, tedavileri Aziziye Araştırma Hastanesi'nde devam etmektedir. Öğrenci F.Y. patlama sonucunda pencere camının kırılması ile başından yaralanmış, Palandöken Devlet Hastanesi'nde müdahale yapıldıktan sonra taburcu edilmiştir."
Olayın hemen ardından Erzurum Valisi Sami Bulut'un olay sonrası çalışmaları yerinde incelediği ve yaralıların durumları hakkında bilgi aldığı belirtilen açıklamada, "Meydana gelen olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'nca olaya el konulmuştur. 

Olay yeri inceleme ekiplerince gerekli incelemeler yapılmış olup tahkikata başlanmıştır. Olayla ilgili bir ilköğretim müfettişi görevlendirilmiştir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 10:38:04
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 10:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?