4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kazanın ardından dram çıktı

TRAFİK KAZASININ ARDINDAN YÜREK YAKAN DRAM ORTAYA ÇIKTI

Erzurum'da Kurban Bayramı'nın 3. günü meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği feci trafik kazasının ardından dram dolu hayat hikayesi ortaya çıktı.

Kazada eşi yıllar önce cezaevine giren ve 2 küçük kız çocuğuna bakmak için seyyar tablasıyla hayat mücadelesi veren vatandaş, kamyonun altında kalarak feci şekilde can verdi. Kazada hayatını kaybeden Fatih Kuvat, kimsesizler mezarına defnedilirken geride kalan 2 küçük kız çocuğu Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.

Edinilen bilgilere göre, Kurban Bayramı'nın 3. günü Erzurum-Erzincan kara yolunun 5. kilometresindeki Cemal Gürsel Stadyumu kavşağında meydana gelen trafik kazasında kamyonun çarptığı Fatih Kuvat (42), feci şekilde hayatını kaybetti. Aşkale'den Erzurum'a gelen Mehmet K. yönetimindeki 31 EE 979 plakalı kamyon Erzurum-Erzincan kara yolunun 5. kilometresindeki Cemal Gürsel Stadyumu kavşağında seyyar satıcılık yapan Fatih Kuvat'a çarptı. Kazada kamyonun altında yaklaşık 500 metre sürüklenen Fatih Kuvat'ın başı koptu vücudundan birçok organ, sürüklenmenin etkisiyle parçalandı. Kuvat'ın feci şekilde can verdiği trafik kazası sonrasında kamyon sürücüsü Mehmet K. polis tarafından gözaltına alındı. Daha sonra adliyeye sevk edilen sürücü Mehmet K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sürücü Mehmet K., ifadesinde, "Kamyona büyükbaş hayvan yükleyerek Erzurum'a doğru yola çıktım. 80- 90 kilometre hızla seyrediyordum. Cemal Gürsel kavşağının orada benim gidiş istikametime göre yolun sağ tarafından şahsın seyyar tabla arabasıyla uğraştığını son anda fark ettim. Ani fren yaptım ancak duramayarak çarptım" dediği öğrenildi.

2 ÇOCUĞUNA HEM ANNELİK HEM BABALIK YAPIYORDU

Trafik kazasında feci şekilde hayatını kaybeden Fatih Kuvat'ın dram dolu hayat hikayesi olduğu ortaya çıktı. Hayatta 2 küçük kız çocuğu haricinde hiç kimsesi olmadığı için kimsesizler mezarlığına defnedilen Kuvat'ın çocukları da polisler tarafından alınarak Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.

Kazada hayatını kaybeden Fatih Kuvat, eşinin yıllar önce cezaevine girmesi ve halen tutuklu bulunması sebebiyle 10 ve 12 yaşlarındaki Selma ve Fatma isimli kızlarına hem annelik hem de babalık yapıyordu. Kuvat, seyyar tablasıyla geçimini sağlamaya çalışırken, Erzurum'da da birçok kişinin tanıdığı, renkli ve sevilen bir sima haline gelmişti. Ölmeden önce de objektiflere hayat hikayesini anlatan Fatih Kuvat, "Mehdi Efendi mahallesinde Selma ve Fatma isimli kızlarımla hayat mücadelesi veriyorum. Çocuklarıma baktığım için düzenli bir işte de çalışamıyorum. Eşim cezaevinde. Çocuklarıma bakacak kimse yok. Bir göz kulübede 2 kızımla yaşam mücadelesi veriyorum" demişti. Yıkıntılar üzerinde odun parçaları toplayan Fatih Kuvat'a belediye sahip çıkmış, kışlık odun yardımı yaparak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü'nden de gıda ve giyecek yardımı yapılması sağlanmıştı.

TRAFİK KAZASININ ARDINDAN YÜREK YAKAN DRAM ORTAYA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 13:21:00
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 13:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?