7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kefen parası Büyükşehir'den

KEFEN PARASI BÜYÜKŞEHİR'DEN

Büyükşehir Belediyesi’nin son bir yıl içerisinde 160 kimsesiz ve dar gelirli vatandaşın cenaze masrafını üstlendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ihtiyaç sahibi insanlara sadece sağlıklarında değil vefatlarında da yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

Ekonomik anlamda büyük sıkıntıların yaşandığı Erzurum'da cenaze ve mezar işlemlerinin maddi boyutu da insanları kara kara düşündürüyor. Göreve geldiği ilk günden itibaren rutin belediyecilik hizmetlerini yanı sıra diğer konulara da ağırlık veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, maddi durumu iyi olmayanlara ücretsiz defin hizmeti veriyor. Kimsesiz yada dar gelirli vatandaşların cenaze masraflarının karşılanabilmesi için bazı işlemlerin yerine getirilmesi gerektiği kaydeden Küçükler, “Cenaze masrafları için, mahalle muhtarlıklarından ilmuhaber ve mahalleye en yakın zabıta karakolundan fakir olunduğuna dair tutanak alınması gerekiyor. Belgenin getirilmesi halinde mezar yeri, kefen ve diğer işlemler için harcanan bin lira belediye tarafından karşılanıyor. Son bir yılda maddi durumu iyi olmayan yada kimsesiz olup da vefat eden 160 kişi için toplam 160 bin lira harcandı” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, “Göreve ilk geldiğimiz gün, fakir vatandaşların her zaman yanında olacağımızı ifade ettim. Şimdi bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Uygulama bundan sonra da artarak devam edecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 10:07:00
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 17:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?