8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kekliğin vefası!

KEKLİĞİN VEFASI

Erzurum'un Oltu ilçesinde ormanlık alanda hasta halde yatan keklik, kendisini iyileştiren Bünyamin Yeşilyurt'u(35) bir an olsun yalnız bırakmıyor.1.5 aylık tedavinin ardından doğaya bırakılmasına karşın gitmeyen keklik, Yeşilyurt'un omzundan ayrılmıyor.

Oltu'nun Çengelli köyünde yaşayan Bünyamin Yeşilyurt, 1.5 ay önce traktörle tarladan evine dönerken yerde yatan bir keklik gördü. Hasta olan kekliği evine getiren Yeşilyurt, hayvanı iyileştirmeye çalıştı. Yeşilyurt, 45 gün boyunca bakımını yaparak iyileştirdiği kekliği doğaya bırakmak istedi. Birkaç kez uçurmaya çalışan kekliğin gitmediğini belirten Yeşilyurt, şimdi her yere keklikle birlikte gidiyor.

İlçeye giderken traktörün üzerine konan kekliğin, tarlada, kahvede, ata binerken omzundan inmediğini anlatan Yeşilyurt, "Hasta bir halde bulduğum kekliği insanlık görevi gereği iyileştirdim. Adeta bir çocuk gibi ilginerek uçabilecek hale gelmesini sağladım. Şimdi doğal yaşam alanına bırakmaya çalışıyorum ama gitmiyor. Sabah evden çıkarken uçarak gelip omzuma konuyor, akşama kadar benimle beraber dolaşıyor. Ben de ailem de artık bu duruma alıştık" dedi.

KEKLİĞİN VEFASI
KEKLİĞİN VEFASI
KEKLİĞİN VEFASI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 12:02:01
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 12:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?