7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kene kurbanının cenazesi gönderildi

Kene ısırması sonucu Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görürken hayatını kaybeden vatandaş, defnedilmek üzere hastane morgundan yakınları tarafından teslim alınarak memleketi Gümüşhane'nin Şiran ilçesine gönderildi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan oğlu Yücel Ö. ve yeğeni Berkan Ş., tarafından teslim alınan S.Ö'nün cenazesi, kireçlenen tabut içerisinde, maskeli tedbirler alınarak Gümüşhane Sağlık İl Müdürlüğü'ne ait ambulansa konuldu. Daha sonra cenaze Şiran'ın Örenkale köyünde defnedilmek üzere Erzurum'dan yola çıktı.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Örenkale köyünde yaklaşık 10 gün önce vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkaran S.Ö. (78), bir süre sonra yüksek ateş şikayetiyle Şiran Devlet Hastanesi'ne başvurmuştu. Burada yapılan tetkiklerin ardından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen S.Ö, enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavi altına alınmıştı. S.Ö, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamış, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 19:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?