8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Keneden ölümler azaldı

KENEDEN ÖLÜMLER AZALDI

Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, son 4 ay içerisinde Erzurum'da sadece bir kişinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı’na bağlı olarak hayatını kaybettiğini belirtti.

Son yıllarda yaz aylarının kabusu olan kene ısırmasına bağlı KKKA hastalığına bağlı ölümlerde düşüş yaşanmaya başladı. Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, 2009’da kene ısırması sonucu 3, 2010’un ilk 7 ayında da 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Çevre kentlerdeki hastaların tedavi için Erzurum’a geldiğini dile getiren Vançelik, 2009’da bölgeden kente 85, bu yıl ise 74 kişinin kene ısırması sonucu tedaviye geldiğini kaydetti. Bayburt, Artvin ve Erzincan’dan gelen üç hastanın yaşamlarını yitirdiğini vurgulayan Vançelik, Şenkaya’dan gelen bir hastanın ise yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadığını aktardı. KKKA’nın tehdit olmaktan çıkmaya başladığını anımsatan Vançelik, şöyle devam etti: “Bu konuda yapılan eğitim çalışmaları önemli ölçüde işe yaradı. Kene vakalarının sıkslıkla görüldüğü Tekman, Olur, İspir, Şenkaya ve Narman’da sağlık ekipleri vatandaşa yüz yüze eğitim verdi. Bu çalışmalar sonrası kene ısırığı vakalarında büyük bir düşüş yaşandı. Uygulamalı eğitimle ölüm oranları azaldı” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 11:07:00
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 11:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?