4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Keneye karşı ilaçlama yapılacak

Erzurum Tarım İl Müdürlüğü, Oltu, Olur, Şenkaya, Narman, Horasan, Tortum, Uzundere, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde hayvanların kenelere karşı ilaçlanacağını bildirdi.


havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden bulaşan ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ hastalığına karşı uyarılarda bulunan Tarım İl Müdürlüğü, açıklamasında: “Halk arasında kene hastalığı olarak bilinen ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ (KKKA) keneler tarafından insanlara bulaştırılan çok ciddi bir viral hastalıktır. Keneler aracılığı ile insan vücuduna yayılan hastalık, erken teşhis ve tedavi edilmezse kısa sürede ölümcül olabilmektedir.”denildi.


Hastalığın Türkiye’de 6 yıldan beri Nisan-Ekim ayları arasında görüldüğüne dikkat çeken Tarım İl Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Bahar ayının gelmesi sebebiyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığında rol oynayan kenelerle mücadele ile ilgili olarak Bakanlığımız görevleri kapsamında olan hayvan ilaçlamaları ve ahır ilaçlamalarına önem verilmiştir.

İlimizde hastalık riski haritasında yer alan Oltu, Olur, Şenkaya, Narman, Horasan, Tortum, Uzundere, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde bütün hayvanlar kene mücadelesi çerçevesinde ilaçlanmaktadır. Kene mücadelesinde özellikle çiftçilerimizin Tarım İl/İlçe Müdürlükleri yetkililerine yardımcı olmaları, hayvanlarında kene gören vatandaşların mutlaka Tarım İl/İlçe Müdürlüğü yetkililerine haber vermeleri gerekmektedir. İnsanlarda kene ile karşılaşıldığı zaman en kısa zamanda en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri hastalıktan korunmamızın en etkili yoludur.”

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 13:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?