4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kent konseyi toplandı

Yakutiye İlçe Belediyesi Meclisi Haziran ayı oturumunda imar tadilat talepleri, Kent Konseyi, mera sorunu ve AB Hibe Proje çalışması konularını görüştü. Yoğun bir gündemle toplanan Meclis’te en ilginç karar Yerlisu ve Aktoprak köy-mahalleleri arasındaki mera sorununun çözümü oldu. Belediye Başkanı Ali Korkut’un mera sorununun çözümü için önerdiği yüzde 50 pay edilme kararı meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
Yakutiye Belediye Meclisi yoğun gündemle toplandı. Belediye ve Meclis Başkanı Ali Korkut başkanlığında toplanan meclis gündeminde ağırlığı imar tadilat maddeleri oluşturdu. Gündemde ayrıca köy-mahallelerle ilgili maddelerde yer aldı. Mecliste ayrıca Kent Konseyi için Meclis üyeleride belirlendi. Kent Konseyine Ebru Ulaştepe, Halim Bingöl, Ömer Bastem, İlker Özkara, Sevgi Acar, Ayhan Özsağlıcak, Hikmet Budak, Orhan Demir ve İsmail Aslan meclis üyesi olarak seçildiler. Belediye Başkanı Ali Korkut, imar planlarındaki eksiklikler nedeniyle çok sayıda tadilat talebinin geldiğini belirterek, tadilat taleplerinin ağır yük olduğunu söyledi.


TADİLAT BİLGİLENDİRMESİ
Yoğun tadilat taleplerinin geldiği Yakutiye Belediye Meclisinde kararların titizlikle incelenebilmesi için projeksiyon cihazı konuldu. Başkan Ali Korkut, “Katılan belediyeler nedeniyle sorumluluk alanlarımız genişledi. Yapılmış imar planlarından kaynaklanan bazı eksiklikler nedeniyle çok sayıda tadilat talebi geliyor. Bunların titiz bir biçimde değerlendirilebilmesi ve hatalı kararların önüne geçilebilmesi için detaylı bilgilendirme yapıyoruz. Bunun için projeksiyon cihazı koyduk. İmarla ilgili tüm maddeler detaylı incelemeyle karara bağlanacak” dedi.


MERAYA ADİL ÇÖZÜM
Diğer yandan Yakutiye İlçe Meclisine ilk defa bir mera sorunu geldi. Yıllardır çözülemeyen Yerlisu ile Aktoprak arasındaki mera sorunuda yarı yarıya yöntemiyle çözüme bağlandı. Başkan Korkut, “İki köy arasındaki mera sorunu yıllardır sürüyor. Mahkeme, Valilik ve diğer mercilere gidilmiş. Ancak bir çözüm bulunamamış. Köylerimizin muhtarlarıyla görüştük. En adil çözüm meranın yarı yarıya paylaşımından geçiyor. Meclisimiz bu görüşümü olumlu bularak onayladı. Umuyorum iki köy arasında sorun böylece biter” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?