4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kentsel dönüşüm hamlesi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kentsel Dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi. Şehrin bir çok bölgesinde kentsel dönüşüm hamlesi başlatacaklarını bildiren Başkan Küçükler, şehrin gece kondu bölgelerinin de projeye dahil edilerek kont merkezine modern bir görünüm kazandıracaklarını kaydetti.

Belediye olarak önümüzdeki dönemde de şehir için ilklere imza atacaklarını dile getiren Başkan Küçükler, “Büyük projeleri hayatiyete geçireceğiz. Yatırımlarımızda bir çok ilkler olacak. Büyükşehir Belediyesi yine en fazla konuşulan yatırımcı kurum olacak” diye konuştu

Belediye'nin uygulamaya hazırlandığı yeni projeleri anlatan Başkan Küçükler, belediye olarak 2011'e hazırlanırken tempoyu artırmak zorunda olduklarını kaydetti. Şehri modernize etmenin yanında Erzurum'u ziyaret edecek yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarına cevap verecek mekanları da oluşturacaklarını anlatan Başkan Küçükler, “Yaşanabilir bir Erzurum oluşturma adına verdiğimiz mücadelenin bir dönemini geride bıraktık. Birinci dönemimiz Erzurum için bir gelişim ve atılım yılı olmuştur. Yeni dönemde 'Geleceğin Erzurum'unu tesis etme yolunda önemli adımlar atılacak. Hizmet etmekten gurur duyduğumuz Erzurum halkının yaşam standartlarını hak ettiği düzeye yaklaştırabilecek şekilde sürdürdüğümüz hizmet yarışında ortaya koyacağımız projelerle yine imrenilen belediye olacağız.” diye konuştu.

ÖNCE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Erzurum için en önemli projelerin başında gösterilen kentsel dönüşüm projesine ilk göreve geldikleri günden itibaren ağırlık verdiklerini hatırlatan Başkan Küçükler, yeni dönemde birçok bölgede kentsel dönüşüm projesinin uygulamaya konulacağını kaydetti. Küçükler, şehrin gece kondu bölgeleri'nin de bu proje kapsamında olacağını belirterek, Hasan-i Basri Mahallesi'nde devam eden 100 konut inşaatının önümüzdeki günlerde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

HİZMET, YİNE İNSAN ODAKLI

Başkan küçükler daha sonra şunları söyledi; "Bizim dönemimizde Erzurum halkı kendini itilmiş ötelenmiş hissetmedi. Kendisini güçsüz, umutsuz hissetmedi. Yine insanımız çok iyi biliyor ki, yüce Erzurum halkının itibarına halel getirmedik. Yorulmadan, bıkmadan bu yüce millete hizmet ettik. Biz, 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' felsefesiyle hareket ettik. Yaptığımız bütün hizmetleri 'insan odaklı' düşündük ve yaptık. Herkesi ve her kesimi kucakladık. Bundan sonra ne yapacağız? sorusuna gelince. Erzurum'a daha çok şey yapacağız. Erzurum halkını hizmette yine ilklerle tanıştıracağız. Erzurum'un yarınlarını inşa etmeye kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 17:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?