4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kentsel dönüşüm hızlandı

PALANDÖKEN KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ VERDİ

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Belediye Meclis Salonu’nda Harput Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerine, bölgede uygulanması düşünülen Kentsel Dönüşüm projesi ve yapılacak olan kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili olarak bilgilerin aktarıldığı toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Harput Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Orhan Bulutlar, “Harput Mahallesi’nde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesini ve yapılacak olan kamulaştırmayla ilgili sizlere bilgi vermek için bir araya toplandık. Burada samimi bir ortamda herkes açık yüreklilikle ve içtenlikle beklentilerini ve isteklerini anlatabilir. Amacımız, sizlerin menfaatine yönelik bir şeyler yapmaktır. Bunu içtenlikle söylüyorum. Sizlerin durumunuzu, iyi-kötü biliyorum. Sizlerin herhangi bir zarara uğramanızı istemem, ama sizler de bu konu da bana yardımcı olun. Bugün mevcut yapısıyla Harput Mahallesi’ne baktığınızda, kısmen de olsa hiç hoş olmayan bir tablo karşınıza çıkıyor. Bu çirkin tabloyu ortadan kaldırmakta karalıyız. Çünkü önümüzde çok ciddi ve önemli uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Kısacası 2011 Kış Oyunları yaklaşıyor. Bu organizasyon da en önemlisi olan atlama kuleleri, Olimpiyat köyü, Üniversite, Bölge Eğitim Hastanesi, Buz pateni salonu gibi önemli hizmet tesislerinin ortasında kalan köy benzeri ve harabelerle dolu bir Harput mahallesi var. Bunu sizler de takdir edersiniz ki, bu manzara ile 2011 kış oyunlarına ev sahipliği yapmamız mümkün değildir.” dedi.

MENFAATİNİZ İÇİN SINIRLARIMI ZORLAYACAĞIM

Harput Mahallesi’nde yapılacak olan kamulaştırma çalışmalarında mahalle sakinlerinin mağdur olmaması için yetki ve sorumluluklarını vatandaşın menfaatine yönelik kullanacağının altını çizen Belediye Başkan Bulutlar, “Yapılacak olan kamulaştırmada tüm imkânları ve sınırları zorlayarak sizlerin menfaatine olmasından yanayım. Bunu içtenlikle söylüyorum. Sizlerin mağdur olmasını asla istemiyorum. Bunu için ne gerekiyorsa, onu yapmaya hazırım. Ben yetki ve sınırlarımı sizin için zorlayacağım; bundan emin olabilirsiniz ve bana güvenebilirsiniz. Bayındırlığın ortaya koymuş olduğu birim fiyatlarının üstünde bir enkaz ve kamulaştırma bedeli vermek istiyorum. Bunu için tespit komisyonu ile de görüşerek, en sağlıklı birim fiyatını sizlere vereceğim. Bunu sözünü veriyorum.” diye konuştu.

30 BİN METREKARE ALAN KAMULAŞTIRILACAK

Harput Mahallesi’nde yaklaşık 30 bin metrekare alanın kamulaştırılacağını söyleyen Palandöken Belediye Başkan Orhan Bulutlar, “Mahallede yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm ve kamalaştırma yapılacak. Bu 30 bin metrekarede 17 bin metrekaresi hazinenin, 4 bin 400 metrekaresi Palandöken Belediyesi’nin, bin 250 metrekaresi Büyükşehir Belediyesi’nin ve 7 bin 700 metrekaresi özel mülkiyetin. Parasal konuda hiçbir şekilde sizler mağdur edilmeyeceksiniz. Para için beklemeyeceksiniz, çünkü paralarınız kamalaştırmayla birlikte peşin ödenecek. Bunun da sözünü veriyorum” dedi.

DEDİKODUYA KULAK ASMAYIN

“Kimin ne söylediğine değil, benim söylediğime itibar edin” diyen Başkan Bulutlar, “Dedikodulara kulak asmayın, herkes her şey söyleyebilir. Sizlerin aklını bulandırabilirler. Ne duymak istiyorsanız, gelin benden duyun. Kimsenin ne söylediğine değil, benim ne söylediğime bakın. Sizlere akıl veren çok olur, ama mağduriyetinize asla çare olamazlar. Benim ve belediyemizin kapılarak sizlere her zaman açık, belediye sizlerin yeri. Gelin düşüncelerinizi, sıkıntılarınızı ve beklentilerinizi paylaşın doğrusunu benden duyun. Bakınız tekrar söylüyorum ve altını çiziyorum: Kahvehanelerde ve köşe başlarında konuşulan dedikodulara asla kanmayın.” diye konuştu.

PALANDÖKEN KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ VERDİ
PALANDÖKEN KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ VERDİ
PALANDÖKEN KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ VERDİ
PALANDÖKEN KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 12:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?