4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kentsel dönüşüme ilk kazma

KENTSEL DÖNÜŞÜME İLK KAZMA VURULDU

Yakutiye Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri arasında ilk sırayı alan, Erzurum'un tarihi mahallelerinden biri olan Hacıcuma ve Taşmescit mahallelerinde yıkım çalışmalarına başlanıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, Hacıcuma ve Taşmescit mahallelerini kapsayan alanda 10 bin metrekare alanın kamulaştırıldığını söyledi.

Yakutiye Belediyesi'nin kent merkezini yenileyecek ve modern kentlerin kurulmasını sağlayacak kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri hızla ilerliyor. kentsel yenileme ve dönüşüm projeleri arasında ilk sırada yer alan, aynı zamanda Erzurum'un en eski ve tarihi mahalleri arasında bulunan Hacıcuma ve Taşmescit mahallelerinde yıkım çalışmalarına başlanıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, Hacıcuma Kentsel Yenileme ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde Hacıcuma ve Taşmescit mahallelerinde 106 parsel kamulaştırma yapıldığını belirterek "Yaklaşık 10 bin metrekare alana denk düşmektedir. Bu alan için hak sahiplerine ödenen miktar 5 milyon lirayı bulmaktadır. Kamulaştırma çalışması, yalnızca arsa olarak yapılmamaktadır. Ayrıca arsa üzerindeki enkaz da Bayındırlık fiyatları baz alınarak kamulaştırılmaktadır. 1 metrekare enkazın bize maliyeti ortalama olarak 250 – 300 lirayı bulmaktadır. Hacıcuma mahallemiz Erzurum'un görsel açıdan en önemli semti. Burası şehrin parlayan yıldızı, Erzurum'un en cazip mahallesi olacaktır" dedi.

ŞEHRİ KAMULAŞTIRIYORUZ

Ali Korkut, Yakutiye Belediyesi olarak önemli projeleri yürürlüğe koyduklarını belirterek "Gaziler, Şehitler ve Aziziye mahallelerini içine alan Kentsel Dönüşüm projesini TOKİ ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra Hasanibasri, Mediefendi ve Habipefendi mahallelerinde kamulaştırma çalışmalarımız hızla sürüyor. Yine Üç Kümbetler bölgesinde kamulaştırma çalışmaları tamamlanmak üzere. Burada bölgenin yüzde 70'ini kamulaştırdık. Haziran ayı sonrası üç bölgenin de tamamını eski görüntüsünden kurtaracağız. Ardından da buraların imarı, inşaası başlayacak. İnşallah Erzurum'un özlediği yapıyı ortaya çıkarırız" şeklinde konuştu.

HEDEF 2023

Başbakan Erdoğan'ın 2023 hedefi belediyeleri de hareketlendirdi. Ali Korkut, kendilerinin de modern ve yenilenmiş bir Erzurum için 2023'ü hedef seçtiklerini belirterek "Erzurum merkezinin neredeyse tamamını kentsel yenileme alanı ilan ettik. Hacıcuma, Taşmescit, Hasanibasri, Mehdiefendi ve Habipefendi mahallelerinde yaptığımız kamulaştırma için hak sahiplerine 7.8 milyon lira ödeme yaptık. Üç Kümbetler'de yaptığımız kamulaştırma için de 9.7 milyon ödedik. Erzurum ekonomisi bizim çalışmalarımız ile canlanıyor. Sıcak para öncelikle inşaat ve emlak sektörünü canlandırıyor. Tabii ki yüzlerce kalem ve ayrı sektöre de etkisi var sıcak paranın. Bu çalışmaların tamamlanarak modern yeni kentlerin kurulması ve Başbakanımızın 2023 vizyonuna uygun bir şehir için bütün gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME İLK KAZMA VURULDU
KENTSEL DÖNÜŞÜME İLK KAZMA VURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 13:37:05
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 13:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?