7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

KGF Erzurum Şubesi açıldı

Kredi Garanti Fonu (KGF) Erzurum Şubesi açıldı. Erol Şahiner’in şube müdürlüğüne atandığı Kredi Garanti Fonu, Erzurum’daki KOBİ’lere kredi konusunda kolaylık sağlayacak.


Bir süreden beri kurulması için çalışmalar yapılan Kredi Garanti Fonu Erzurum’da faaliyete geçti. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) hizmet vermeye başlayan Kredi Garanti Fonu Erzurum Şube Müdürlüğü’ne Erol Şahiner getirildi.
KOBİ’lerin kullanacağı her türlü nakdi ve gayri nakdi krediye garanti veren KGF’nin Erzurum’daki işletmelere destek olacağını belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, KOBİ’lerin yeni iş kurma, mevcut tesisin genişletilmesi, hammadde temini, yeni teknoloji kullanımı, yeni işyerine taşınma, nakit sıkıntısı giderme, ihracat ve ithalatın finansmanı, teminat mektubu amaçlı kredilerde KGF’nin yardımcı olacağını söyledi.


KEFALETİN ÜST SINIRI 400 BİN EURO 

KGF’nin KOBİ’lere vereceği kredi garantisinin üst sınırı 400 bin Euro olarak açıklandı. Riskin paylaşımı açısından KGF, kredinin tamamına değil, belli bir nispetine garanti verecek. 200 bin Euro’ya kadar olan kredi talebinin yüzde 80’ine garanti verecek olan KGF, 200 bin Euro’yu aşan kefaletlerde ise yüzde 70 oranında destek verecek.


KGF’NİN DESTEK ŞARTLARI 

Bölgede faaliyetini sürdüren KOBİ’lere kredi konusunda destek verecek olan KGF, müracaatlarda bazı şartlar arayacak. Buna göre kredi başvurusunda bulunulan projenin yapılabilir olmasına dikkat edilecek. KGF, müracaatları değerlendirmesinde önceliği projenin yapılabilirliğine, yönetim yeterliliğine, firmanın ve ortaklarının liyakatine, moralitesine, özkaynak katkısına ve kredinin geri ödenebilirliğine verecek.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 10:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?