6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kiler'den anlamlı bağış

Prima ve Kiler Hipermarketler Zinciri’nin geçen yıl Türkiye çapında başlattığı Umuda Destek Kampanyası’nın bu yılki bölümünde Kiler’den Prima ve Alo alanların destekleriyle oluşturulan Erzurum Oltu Devlet Hastanesi bebek bakım ünitesi açıldı.

Prima ile Kiler Hipermarketler Zinciri, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan bebek ölüm oranlarının azaltılması için Umuda Destek Kampanyası’nı bu yıl da düzenledi. 1 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde gerçekleşen kampanyada, Kiler’den Prima ve Alo alan tüm tüketiciler, Erzurum Oltu Devlet Hastanesi ve Muş Bulanık Devlet Hastanesi’nin bebek bakım ünitelerine fototerapi cihazı, kuvöz ve radyant ısıtıcı gibi cihazların alımına katkıda bulundu.

Projenin tamamlanmasıyla ilgili olarak Oltu Devlet Hastanesi konferans salonunda bir tören düzenlendi. Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, il merkezi ve ilçe sağlık yetkilileri ve hastanenin ilgili bölümlerinin idareci ve personelinin katıldığı törende, yapılan çalışma hakkında bilgiler verildi.

Proje kapsamında bebek ölüm oranlarının yüksek olduğu illere öncelik tanındığını belirten Procter&Gamble Tüketim Malları A.Ş. Dış İlişkiler Müdürü Elif Ekemen, minik bebeklerin sağlıklı yaşamasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ekemen; “Bu yıl Umuda Destek Kampanyası ile Erzurum Oltu Devlet Hastanesi’ne 1 kuvöz, 1 radyant ısıtıcı bağışladık. Ayrıca hastanenin emzirme odasını yeniledik. Muş Bulanık Devlet Hastanesi’nin bebek bakım ünitesine de 2 kuvöz ve 1 fototerapi cihazını bağışladık. Kiler ile yürüttüğümüz bu projeyi ileriki yıllara da taşıyacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” Dedi. Ekemen, bu bölgelerdeki bebeklerin enfeksiyon veya erken doğum gibi sebeplerle ölüm risklerinin düşürülmesini desteklediklerini belirtti.

Kiler Perakende Genel Müdür Yardımcısı Hakan Baran ise kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada “Sosyal sorumluluğunun bilincinde olan iki markanın böylesine kritik bir toplumsal sorun için bir araya gelmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Umuda Destek kampanyası ile yapacağımız yardımların devamı gelecek. Daha çok ile ulaşmayı hedefliyoruz. ” diye konuştu.

Erzurum Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi Zülküf Kaya da; “Umuda Destek gibi sosyal sorumluluk kampanyaları bizim gibi halkla iç içe çalışan kurumlar için çok önemli. Daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmamıza destek olan Prima ve Kiler markalarına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Tören sonunda Kaymakam Ömer Lütfü Yaran, il ve ilçe sağlık yetkilileri ilgili firma yetkililerine, hastaneye katkılarından dolayı , ilçeye has Oltu taşından yapılmak hediyeler sundular.

Törenin ardından hastanedeki bebek bakım odası ve bağışlanan cihazların konulduğu bölümler ziyaret edilerek konu hakkında bilgi verildi.
Bebek ölümleri azaltılabilir Türkiye’nin sağlık sorunları arasında önemli bir yeri bebek ölümleri oluşturuyor. Bilinçlendirme çalışmalarının da etkisi ile bebek ölümleri genel olarak azalma gösteriyor. Sağlık Bakanlığı 2007 yılı kayıtlarına göre bebek ölüm oranı binde 16.7 olarak tespit edildi. Sağlık Bakanlığı’nın Anne ve Çocuk Sağlığı Raporu’na göre; Türkiye’de her saat ortalama 5 bebek; enfeksiyon, erken doğum gibi nedenlerle hayatını kaybediyor. Bu da olayın ciddiyetini ve bebek ölümlerini azaltmak için bir an önce önlemlerin alınması gerektiğini gösteriyor.

Bebek ölümlerinin engellenmesinde, bünyesinde yeni doğan ünitesi bulunan hastaneler önem taşıyor. Hastanelerde yeterli sayıda kuvöz olmaması sorun yaratıyor ve erken doğan bebeklerin yaşatılması tehlikeye girebiliyor. Prima ve Kiler işbirliğiyle sürdürülen Umuda Destek kampanyası, tüketicilerin de katılımı ile hastanelere destek olarak hem bebeklere hem de ailelerine yeni bir umut olmayı sürdürüyor.

Prima ve Kiler, geçen yıl Umuda Destek Kampanyası ile Bitlis Devlet Hastanesi ve Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nin bebek bakım ünitelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 18:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?