6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Kimse bizi kandırmasın'

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, AKP iktidarının Erzurum’u adeta defterden sildiğini öne sürdü.

Tamgaç, "Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Erzurum darboğazdadır ve her geçen gün daha da kötüye gitmektedir" dedi.

AKP’li milletvekillerinin ve hükümetin şehre sahip çıkmadığını ifade eden Tamgaç, milletvekilleri ve il yöneticilerine ağır eleştiriler yöneltti. Tamgaç, "Verilen oylar karşılığını bulamamıştır. Her alanda Erzurum sahipsizdir. AKP milletvekilleri bu şehre sahip çıkmıyorlar. Belediyeler parasızlık içinde kıvranıyor. Vekillerimiz halkla yüzleşmekten kaçıyor. Yaldızlı laflarla kendilerini kurtaracaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar. Ben belediye işçilerinin temsilcisiyim. Bugüne kadar hiçbir milletvekili belediyelerimizin sorunlarına el atmamış, destek olmamıştır. Kimse kendini kandırmasın. Şehir darboğazdadır, belediyelerimiz sıkıntı içindedir" dedi.

Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Tamgaç, bazı yerel yönetimlerin 3 yıldan bu yana çalıştırdıkları işçilerin birikmiş sosyal hak ücretlerini ödemediğini vurguladı. Tamgaç, "İktidar yanlısı belediyeler, çalıştırdıkları işçilerin parasını ödememek için bahane aramasın?" dedi.

Yakutiye Belediyesi’nde çalışan işçilerin ortalama 3 ile 4 bin YTL arasında birikmiş alacağının olduğuna işaret eden Tamgaç, milletvekillerini işçilerin sorununa duyarsız kalmakla suçlayarak, "Belediyeler maaş ödeme sıkıntısı içerisinde. Bugüne kadar hiç bir milletvekili belediyede çalışan işçilerin parasal sorununa el atmamış ve desteklememiştir" diye konuştu.

Palandöken Gazetesi
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 12:01:05
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 11:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?