4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kimsesiz Çocuklardan sanat sergisi

Erzurum’da kimsesiz çocukların kaldığı Zübeyde Hanım Yurdu öğrencilerince düzenlenen el sanatları sergisi düzenlenen törenle açıldı.


Erzurum Valiliği Kültür Merkezindeki törende konuşan Vali Sami Bulut, öğrencilerin el sanatları ile uğraşmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.


Sanat ve sporun çocukların gelişiminde önemli olduğunu ifade eden Bulut, “Sanatla uğraşan gençler ince ruha, sporla uğraşan gençler ise hem ince bir ruha hem de sağlam bir bedene sahip olur” dedi.


Serginin açılışını yapan Bulut sergiyi gezerek öğrencilerle sohbet etti. Bu sırada lale figürünün bulunduğu bir eseri gören Vali Bulut, tabloyu yapan öğrenciye lalenin anlamını sordu. Bulut aynı soruyu daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Vali Yardımcısı Mehmet Gök ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok'a da sordu.


Lalenin zevk ve sefa anlamına geldiği yönünde yanıtlar alması üzerine Vali Bulut lalenin Allah'ı, gülün ise Hazreti Muhammed'i temsil ettiğini söyledi. Korumasına Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanını araması talimatını veren Bulut, dekan ile yaptığı görüşme sonrası söz konusu bilginin doğru olduğunu belirtti.


20 öğrenci tarafından 8 ayda yapılan 150 eserlerin yer aldığı serginin cuma gününe kadar açık kalacağı öğrenildi.
 

İHa
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 19:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?