4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kiremitlik Tabya alanında temizlik

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIAD) kapsamında atlama kulelerinin yapılacağı Kiremitlik Tabya alanı Tema Vakfı gönüllüleri ve Erzurum izcilerinin ortaklaşa yürüttükleri çalışma sonucu kötü görüntü oluşturan atıklardan temizlenmeye başlandı.


Daha öncesiki yıllarda genelde alkol almak için gidenlerin uğrak mekanı olarak bilinen Kiremitlik Tabya alanına yeni görünüm kazandırılıyor. Emniyet güçlerinin bu civarda denetimleri artırması ve alkol alarak çevreyi rahatsız edenlere kabahatler kanunundan işlem yapması üzerine istenmeyen görüntüler ortadan kalkarken, bu doğrultuda çevre temizliğine de Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tema Vakfı gönüllüleri ve Erzurum izcileri el attı.

Yenişehir’deki buz pistinin arkasındaki 2011 arazisinde temizleme çalışmaları başlatılırken çocuklardan oluşturulan ekiple bir yarışma havasında temizleme çalışmaları yapıldı. Kazanan ekibe Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar tarafından şapka ve t-shirt hediye edildi. Çintimar, bu tip organizasyonlar gençlerin çevre bilinci kazanması açısından çok önemli olduğunu bildirdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?