4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kırgızlar'dan Gökbörü şov

Güneş Vakfı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Türk Şöleni etkinlikleri kapsamında bugün Erzurum'da gerçekleştirilen Atlı Sporlar gösterisi nefes kesti. Kırgızistan'dan gelen sporcuların oynadığı Gökbörü ve At Üstünde Ok Atma gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Erzurum Cirit Stadyumu'nda gerçekleştirilen gösteride önce Palandöken Belediyesi Atlı Spor Kulübü ile Kümbet Köyü Atlı Spor Kulübü dostluk karşılaşması yaptı. Atlı cirit gösterisi Türk dünyasından gelen davetlilerce ilgi ile izlendi.

Atlı cirit gösterisinin ardından Kırgızistan'dan getirilen özel atlar üzerinde Kırgız sporcular tarafından Gökbörü oynandı. Halk arasında 'Post kaçırma' olarak da bilinen Gökbörü oyunu davetliler tarafından dikkatle izlendi. Postu kaçırmak için birbirleriyle at üzerinde mücadele eden Kırgızistanlı sporcular adeta nefes kestiler. Şölene katılan Kırgızistanlı sporcular daha sonra at üzerinde ok atma gösterisi yaptılar. Davetlilerin ilgi ile izlediği gösteride at üzerinde hedefe atış yapan Kırgız okçular hedeflerini 12'den vurarak izleyenlerden yoğun alkış aldılar.

Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 2. Uluslararası Türk Şöleni ile Erzurum'dan Türk dünyasına selam gönderdiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 17:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?