4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'Kırmızı ağlar' mutlu etti

Antrenman yaparken pistten çıkıp tahta bariyerlere çarpan milli kayakçı 17 yaşında Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili davanın ikinci duruşması için Erzurum'a gelen annesi Ayşe ve babası Metin Nemutlu'yu, Konaklı Kayak Merkezi'nde pistlerin kenarlarına çekilen kırmızı ağlar mutlu etti.

Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılacak olan Alp Disiplini yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken, tahta kar perdelere çarparak yaşamını yitirdi. Aslı'nın ölümüyle ilgili Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlusu Ebubekir Urhan, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Davanın ikinci duruşmasını izlemek için Erzurum'a gelen Aslı'nın anne ve babası, kızlarının ölümünden sonra Konaklı Kayak Merkezi'nde tedbirler alındığını görmekten buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirtti. Anne Ayşe Elerman Nemutlu, kızı Aslı'nın kaza yaptığı sırada Konaklı Kayak Merkezi'nde ambulans, sedyeli kar motoru ve tahta kar perdelerinin etrafında ağların olmadığını hatırlattı. Ayşe Elerman Nemutlu, "Aslı'nın olayından sonra Konaklı'da bir takım tedbirlerinin alındığını görmek güzel bir şey. Bizim için sevindirici olduğu kadar 'Neden o tarihte orada yoktu' diye acı verici bir olay. Aslı'nın kazasında bunlar olsaydı çok farklı olurdu. Aslı sadece düşüp kalkardı veya ağlara takılır bir tarafını kırardı. Kayak Federasyonu Başkanı ilk mahkemede 'Kayak sporu özgürdür. Ağlarla sınırlandırılamaz' dedi. Önlem alınmadan kayak yapılmasını kabul edemiyoruz" dedi.

BİR SENE SONRA PİSTLERE AĞ GERİLDİ

Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatı ile Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerini Kayak Federasyonu'ndan devralan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ilk önce pistlerin etrafını ağlarla çevirdiğini hatırlatan baba Metin Nemutlu ise şöyle konuştu:

"Demek ki olabiliyormuş. Bir de bunu tartışmasını yaptık. Günlerce ne gerek, ne lüzum varmış, ihtiyaç yokmuş, kayak özgür spormuş gibi. Gençlik hizmetlerinin bunu şov maksatlı yaptığını düşünmüyorum. İhtiyaç ve talep üzerine yapılmıştır. Kayakcılar kendilerini güvende hissetmek istiyor. Bir yıl önce hiç ağ yoktu. Bir sene sonra da her tarafta ağ var. Hangisi doğru diye otorup düşünmemiz lazım. Türkiye'de malesef birinin başına önce kötü bir olay gelir ondan sonra tedbir alınır. Bu sporda da böyle oldu. Aslı'nın başına geldi. Kalıcı şeyler olması bizim aile olarak dileğimiz. İnşallah bunlar bir başlangıç olur. Arkası da gelir. Kafalar değişmediği sürece dönemsel şeylerin de çok kalıcı olduğunu inanmıyoruz açıkcası. Önemli olan zihniyet değişsin." 

...
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2013 Perşembe 14:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?