4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kırmızıtaş büyük düşünüyor

AK Parti Yakutiye Belediye Başkan aday adayı Dursun Ali Kırmızıtaş, Erzurum’un aynası olan Yakutiye ilçesini tarihle iç içe bir kent haline dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erzurum’da geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti Temayül yoklaması sonrası çalışmalarını sürdüren Yakutiye Belediye Başkan aday adayı Dursun Ali Kırmızıtaş, görev verilmesi halinde önemli proje ve çalışmaları olduğunu söyledi. 1992 yılından beri 5 belediye başkanıyla 16 yıllık bir belediye tecrübesi olduğunu ifade eden Kırmızıtaş, “Belediyelerde şantiye organizasyonu ve yönetimi konusunda yüksek lisans yaptım. Belediyecilik hayatım 16 yılını tamamlamak üzere. Bu tecrübe ve birikimimizi insanlarımıza hizmet edecek güçte gördüğümüz için göreve talip olduk.”dedi.

Yakutiye ilçesinin Erzurum’un görünen yüzü olduğunu ifade eden Kırmızıtaş, “İlçemiz kentimize gelen misafirlerin ilk olarak gördükleri, önemli tarihi eserlerin bulunduğu bir yer. İlçemize baktığımızda harabe yerler, çarpık yapılaşma göze çarpıyor. Bu durum Erzurum’la ilgili iyi görüntüler yansıtmıyor. Eğer partimiz bize uygun görür aday gösterir halkımız da teveccüh gösterirse Yakutiye’nin çehresini değiştireceğiz. İlçemizde bulunan tarihi zenginliği gün yüzüne çıkaracağız. İlçemizi tarihle iç içe bir yaşam merkezi haline dönüştürmeyi hedefliyoruz.”dedi.

Yakutiye ilçesinin içinde bulunduğu sorunlar sebebiyle zor bir görev yeri olduğunu ifade eden Kırmızıtaş, “Büyükşehir Belediyesinde Fen İşleri Daire Başkanlığı yapmam sebebiyle buraları adım adım biliyorum. İnsanlarımızın beklentilerini, isteklerini biliyorum. Biz genç yaşımızda bu göreve talip olarak önemli bir adım attık. Eğer görev verilirse 5 yıl sonra halkımızın karşısına yine başı dik çıkmak için elimizden geleni yapacağız.”diye konuştu.

Yakutiye ilçesine bağlı 23 köyün mahalle statüsüne alındığını hatırlatan Kırmızıtaş, köylere yönelik çalışmalar da gerçekleştireceklerini vurguladı. Köylerden beklentinin fazla olmadığını, insanların yolların düzgün olmasını kış aylarında ise zamanında karla mücadele yapılmasını istediklerini belirten Kırmızıtaş, muhtarlarla beraber çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Fen İşleri Daire Başkanlığı döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in talimat ve destekleriyle köy yollarını önemli ölçüde asfalta kavuşturduklarını kaydeden Kırmızıtaş, göreve gelmesi halinde köylere yönelik önemli çalışmalara da imza atacaklarını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 11:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?